Lučka uprava Crne Gore članica Med Cruisa

7
Mladen Lučić

Mladen Lučić

Mladen Lučić

Na generalnoj skupštini Med Cruisa koja je održana u Tunisu, Lučka uprava Crne Gore primljena je za redovnog člana, i to na prijedlog Lučke uprave Dubrovnika, izjavio je  za Skala radio Mladen Lučić, direktor crnogorske Lučke uprave.

On je podsjetio na izvanrednu saradnju crnogorske sa Lučkom upravom Dubrovnika, čiji je direktor Kristijan Pavić na Skupštini prezentovao ljepote crnogorskih luka.

Med Cruise je organizacija koja promoviše područje Mediterana kao destinaciju kružnih putovanja, a posebno njene članove.

Takođe ova organizacija povećava promet luka za brodove na kružnim putovanjima, podstiče razvoj planova za zaštitu lučkog prostora i luka.

Med Cruise čija je Lučka uprava Crne Gore od juče članica, razvija i podstiče saradnju svih svjetskih luka za brodove na kružnim putovanjima, kao i uravnoteženo udruženje luka različite veličine iz različitih regija, zemalja i kultura, bez obzira da li one pripadaju Evropskoj uniji, objašnjava Lučić.

Prema njegovim riječima, Lučka uprava Crne Gore će ovim članstvom sigurno povećati dolaske brodova na kružnim putovanjima, a u Kotoru se, podsjeća Lučić, taj broj permanentno povećava.

Takođ je cilj da se i Luka Bar afirmiše kao luka za kruzere.

Lučić se posebno zahvaljuje Lučkoj upravi Dubrovnik i njenom direktoru Paviću, kao i generalnom konzulu Republike Hrvatske u Kotoru Božu Vodopiji, koji je bio spona za saradnju između Lučkih uprava Crne Gore i Hrvatske.

7 KOMENTARI

 1. Gospodin Lučić malo zbori ali dosta tvori. Na žalost,
  kruzing turisti će i dalje kroz kontejner ulaziti u Kotor, ali to mije u
  nadležnosti Lučke uprave, već uprave Luke Kotor . Da su za ovaj raritet
  znali oni što su odlučivali, pitanje je bili nas primili u članstvo, jer
  oni ne vjeruju u obećanja, kao mi. Do kada ?”

 2. Postovana Skala, ne znam zasto nijeste objavili moj komentar.
  Sta je sporno u konstataciji da je ovaj covjek SDP Srbin, to je valjda pohvalno, iako je branio 2006 prije referenduma , kao tadasnji (dugogodisnji) direktor Luke da se podigne CG zastava na jarbol… pokoljena djela sude…a ne kotorska amnezija!

 3. Sada ako Lučka uprava može neka uredi luku Kotor koja je jadna a prima toliko brodova i turista.
  Kakvi su tek vezovi i uslovi za jahte? Nemaju para?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].