Loša saradnja tržišne inspekcije i komunalne policije

0
Prodaja na automobilima

Zoran Maras Vesna Balandzic

Zoran Maraš – Vesna Balandžić

U Kotoru na mnogim mjestima, pa čak i kako smo slikom više puta bilježili na klupama ispred glavnih gradskih vrata, cvjeta ulična prodaja uz prava vašarišta.

Do kad po krovovima i haubama automobila, kamionskim pijacama, čak i gradskim klupama, pitali smo Zorana Maraša, načelnika republičke tržišne inspekcije.

On nam je odgovorio da ako roba nije postavljena na javne površine za koje je nadležna komunalna policija, onda kontrolu obavlja tržišna.

Saradnja tržišne i komunalne inspekcije je izuzetno loša, jer se stalno prepliću nadležnosti, ali je Zakon jasan, i sve ono što se dešava na javnim površinama je u nadležnosti Komunalne policije, kazao je Maraš.

On poziva građane na saradnju sa tržišnom inspekcijom koja se nalazi u Škaljarima, a telefon za pozive je 325-850.

Vesna Balandić iz opštinske Komunalne policije nam je kazala je da će intenzivirati kontrolu i uklanjati ulične prodavce posebno ako izlažu robu na klupe i parapete.

Što se automobila tiče ovih dana su od uprave policije komunalnoj policiji stigle dvije prijave protiv vlasnika vozila protiv kojih će biti pokrenute prijave.

Ispred glavnih gradskih vrata

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].