Loš odziv građana za priključenje objekata na novi kanalizacioni sistem u Dobroti

7
Dobrota

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Nakon tri ipo godine od kada je završen glavni kanalizacioni sistem u Dobroti do Kampa, kojim se otpadne vode odvode u otvorenom more, priključeno je ukupno 24 objekta, što nije ni polovina.

Za posljednju godinu samo je 6 objekata priključeno na dio sitema  od restorana “Tiha noć” do trećeg puta u Dobroti.

Ni na priobalnom kolektoru nije bolja situacija, a osnovni razlog su skupi priključci, odnosno radovi od objeka do kanalizacionog priključka, kažu građani.

Imajući u vidu da je ovo investicija koja rješava problem kanalizacije domaćinstvima za narednih 50 godina i da su to radovi koji se ne isplate popravljati, onda je pitanje što je skupo, a što ne, kazao je za Skala radio Velemir Dragić v.d. tehničkog direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

On je podsjetio na dosadašnje aktivnosti u kojima je prije tri godine završen glavni kanalizacioni sistem u Dobroti do Kampa, i sekundarni koji ide od mora uz brdo.

Ovih dana u toku su radovi do Kavalina, to jest do kraja priobalnog puta u Dobroti.

Pored toga rade se i priključci preostalog sekundarnog kanalizacionog sistema, čime će  tokom ove godine kada budu završeni, najveći dio Dobrote biti pokriven kanalizacionim sistemom, zaključio je Dragić za Skala radio.

7 KOMENTARI

 1. Moraju da se bave krstovima kad ti i tvoji oćete da ih postavljate sa četiri C bespravno po Crnoj Gori.Nećete Vuče a čini mi se sve da primaš platgu iz opštinskog budžeta jedne od bokeljskih opština. Zto što ništa ne radiš možeš da lupetaš. Da vas je sto miliona a ne šaka neće vam pomoć. Zakon se mora poštovati. Brfavo hrabra komunalna policijo na čelu sa poštenim načelnikom.

 2. Kada počne da radi svak svoj posao onda će se svi priključiti.
  Zašto komunalci ne naplate kazne onima kojiima se kanalizacija izliva direktno u okoliš?
  Kada ga jednom rebnu – a imaju osnov za to, vidjećeš kako će se brzo svi priključit.
  Ali bratija je korumpirana! Svaki policajac ima rodjake kumove prijatelje , eeeee!

 3. Interesantno, kada se radi o politici, svi se odmah uključuju, a kada se radi o kanalizaciji svi potonu o jamu i jedva se iz nje izvuku. Vodovod je u obavezi da priključak za vodu izvede sve do kuće uključivo i sat, a za kanalizaciju traže da se građani sami priključe! Ali da vidimo od početka, ko finansira kanalizaciju, vodovod sigurno ne. Računi na čistac, neka neko odgovori na ova pitanja! Vodovod će od kanalizacije da profitira cijenom otpadne vode. Zar se ne može urediti da firma iz Užica izgradi i priključke do samih kuća, to je sigurno normalnije i jeftinije kada već grade cijelu kanalizaciju. Dakako da će se onda postaviti pitanje što će biti sa onima koji su se već priključili od svojih para. Bez problema, neka ne plačaju kanalizaciju vodovodu dok im se ne otplate troškovi priključenja. Samo što će onda jadni vodovod koji pored toga traži 600 eura po domaćinstvu za svako priključenje. Ajmo, diskutujmo o ovome! Radi se o vašem džepu! A ako želite malo politike, naši vrli poslanici su bez problema glasali da se pomogne vodovodu udaranjem po našim džepovima.

 4. Posao je urađen veliki, i mora se priznati velike vrijednosti.
  Nažalost kuće se slabo priključuju a toliki novac i trud je uložen. I to samo da bi se kuće priključile a sada se one ne priključuju.
  Ima još jedna stvar koja otežava priključenje.
  Naime oni koji su se priklučili sada cijeli iznos potrošene vode plaćaju po 50% cijene da se ona vraća u kanalizaciju. To je ožda talno za stanove u zgradama , koji nemaju drugih odliva vode, ali kuće troše polovinu primljene vode na oržavanje i pranje okoliša kuće, posipanje bašti, pranje terasa i automobila, tako da vraćena količina u kanalizacioni sistem ne iznosi ni 1/4 primljene vode, a plaća se 100. Vodovod ovdj mora imati neku mjeru prema privatnim kućama.
  U stanovima sve što se troši , ide u kanalizacioni sistem , ali u kućama ni 50%.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].