“Lisice” umjesto “pauka”

4

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Komunalna policija u Kotoru je sa Morskim dobrom postigla dogovor o saradnji na osnovu kojeg će ova policija u zoni Morskog dobra evidentirati sve nepravilnosti koje se tiču komunalnog reda i proslijediti ih ovom preduzeću.

Na osnovu zapisnika opštinske Komunalne policije Morsko dobro će dalje sa svojom izvršnom službom otklanjati evidentirane probleme.

Jednom sedmično inspektor Morskog dobra, zadužen za područje Kotora zajedno sa komunalnom policijom, obilaziće teren.

Na pitanje Skala radija, koje su najčešče nepravilnosti u zoni morskog dobra, Zoran Vučinović, načelnik Komunalne policije je kazao da je do sada uočeno dosta problema vezanih za deponovanje komunalnog otpada u dijelu obale, zatim za mobilijar jednog dijela korisnika Morskog dobra, posebno na šetalištu u Dobroti, kao i divlja gradnja koja se odnosi na neke ponte.

Opštinska komunalna policija je predložila da ubuduće preuzme poslove vezane za regulisanje parkiranja automobila i motora koje je ranije obavljala služba “pauka”.

U cilju sprovođenja boljeg reda u ovoj oblasti, Komunalna policija je inicirala takozvani sistem “lisica” – jednostavnim spravama kojima se blokiraju točkovi.

Ovom metodom se prekršilac, koji je parkirao vozilo ili motor na nepropisnom prostoru, primorava da plati kaznu na licu mjesta, objašnjava Vučinović.

Ovim su smanjeni troškovi prevoza i odlaganja vozila, i na jedan civilizovan način uvodi se red u parkiranju vozila i motora, zaključio je on.

4 KOMENTARI

 1. Da nema morskog dobra,svaka bi opština rasprčkala obalu,bez koncesije,bez organizovanog kupališta,carevali bi lokalni prijatelji prijatelja!Ovako ima organizovaog oglasa za kupališta i objekte pred svako ljeto,sve je transparetno,a samo treba istrajai na kontroli uslova koreštenja!

 2. Sta nama uopste treba postojanje MORSKOG DOBRA u opstioni Koror, ali i drugim opstinama. Kao da sama opstian ne moze uredjivat svoj prostor u svojoj opstini. Vo jest kraj otimacina,. Ko je dao MORSKOM Dobru, terene na podrucju opstine Kotor. Niti su ikad bili vlasnici tih terena a ovako ostvarujuci pravo upravljana nekim povrsinama/ koje su uvjek bilo vlasnistvo opstine Kotor. petljau se u red i uredjenje prostora, primjenjju se razlicite odluke raznih organa i stvara se total kaos.
  Primjer: Da bi se ocistio jedan kanal ispod puta uz more, treba 3 organizacije da se iskoordiniraju da bi doslo do toga.
  Inace kad neko plati fizkalcu za to 30 eura to ocsti za poal sata, dok bi se za takav posao koordinisale 3 organizacije oko 2 mjeseca.
  Normalno da se mi kao gradjani mozemo samo smijati ovako glupom uredjenu propisa koji se preklapaju i potpuno blokiraju laganost u radu. Ovakvih gluposti po Evropi nema.

 3. Dobra ideja,,, lisice
  ali trebat ce vam jedno 500 lukavih lisica samo za uzi gradski reon… i to ako tablice nisu od prijatelja ……………………..hahhahahahah….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].