Liliputanci na teatarsko putovanje sa Guliverom

0
djeca glumci-Liliputanci u predstavi "Guliver"

djeca-Liliputanci iz predstave “Guliver”

djeca glumci-Liliputanci u predstavi “Guliver”

Predstava za djecu “Guliver” prva samostalna produkcija Kotor Arta prava je senzacija, a 12,5 metara visoka lutka koju je dizajnirao Italijan Federiko Bjankalani atrakcija kojoj su se najviše radovali najmlađi.

U ovoj predstavi, koju je po motivima romana Džonatana Svifta, režirao Petar Pejaković, učestvuje i 60 mališana iz Kotora Liliputanaca, koji su za Skala radio izjavili da ih je “Guliver” oduševio, iznenadio i da će ga pamtiti.

Koordinirano, sinhronizovano sa muzikom i pokretima 14 animatora i glumaca mališani su odradili svoj posao nošeni željom da predstava uspije i dobije čiste petice.

Za igru Gulivera mapiran je još jedan prostor u Kotoru u kome se odvija lučka djelatnost sa graničnim prijelazom.

U noći sa Guliverom ovaj prostor na kraju gradske rive ili u narodu Luže, bio je svojevrsna prirodna pozornica.

Liliputanci iz Kotora Ina, Krsto, Miloš, dva Ivana i njihov stariji drug Vedran za Skala radio su kazali da je ovo predstva za pamćenje i da su uživali igrajući u njoj.

Ono što je ostalo nakon svijetla pozornice i aplauza je liliputanski jezik kojim se mališani danas po Kotoru pozdravljaju, kazali su nam vjerujući da ih odrasli neće prevariti i da će na Guliverova putovanja nadalje van granica našeg grada i regiona.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].