Lijekova nema zbog dugog trajanja tenderske procedure

1

dr Stanišić

  dr Stanišić

Već dugo u državnim apotekama nema jednog broja ljekova koje obično koriste penzioneri ili ljudi starije dobi.

Kako je moguće da tih ljekova ima u privatnim apotekama, pitali smo dr Budimira Stanišića direktora Montefarma.

Isključivi razlog nedostatka ljekova je dugo trajanje tenderske procedure zbog čega prošlogodišnji dobavljači više nijesu u mogućnosti da isporučuju nove količine ljekova, a novoizabrani čekaju potpisivanje ugovora kako bi krenuli sa isporukom.

Stanišić vjeruje da će se za 15-ak dana prevazići ova, kako je rekao, neprijatna situacija posebno za pacijente.

Pitali smo i ako nema odobrenih ljekova u državnim apotekama, a građani moraju da ih redovno upotrebljavaju, da li će im se nadoknaditi troškovi nabavke u privatnim apotekama i na koji način.

Doktor Stanišić je odgovorio da ako nema lijeka u apotekama, građani će dobiti potvrdu da ih nema i moći će ih refundirati u institucijama Fonda zdravstva.

Refundacija se vrši po nabavnim cijenama.

Snadbjevenost ljekovima u privatnim apotekama je lakše, jer su one manji sistemi i lakše se prilagođavaju i nabavljaju određene grupe preparata, kazao je Stanišić.

1 KOMENTAR

  1. Dana toga i toga, od posljedica dugog trajanja tenderske procedure napustio itd itd. Pokoj vječni! Nesretni penzioneri, sve po njima puca!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].