Kvadrat u novogradnji jeftiniji 170 eura nego prošle godine

0

 

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine iznosila je 1000 eura i manja je za 17,1 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok je za 6,4 odsto veća u odnosu na prvi kvartal 2020. godine, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

U MONSTAT-u objašnjavaju da direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu 2020. godine ima učešće prosječne cijene metra kvadratnog stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, dok ova pojava nije zabilježena u II kvartalu 2019. godine.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici iznosila je 974 eura, u primorskom regionu je iznosila 1229 eura, u središnjem regionu 669 euro, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 845 eura”, podaci su za drugi kvartal tekuće godine.

Prema navodima MONSTAT-a prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća. Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u drugom kvartalu 2020. godine iznosila je 1119 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 655 eura”, zaključuju u MONSTAT-u.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].