KULTURNO VEČE CRNOGORKE U ITALIJI KROZ VRIJEME 11. MAJA U KOTORU

0

Kulturno veče „Crnogorke u Italiji, kroz vrijeme“ biće održano u subotu, 11. maja sa početkom u 20 sati, u hotelu “Cattaro” u Starom gradu.
Događaj se organizuje u saradnji sa Udruženjem Italia-Montenegro “Regina Elena”, uz podršku Opštine Kotor.
Cilj večeri je istaći značajne žene iz Crne Gore koje su ostavile dubok trag u Italiji, poput kraljice Jelene Savojske, Ane Marije Marović i Darinke Leković Donadio.
Domaćini večeri su Renata Gojković, vršilac dužnosti pomoćnice direktora Sektora za praćenje stanja i saradnju sa dijasporom u Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Biserka Milić, specijalista turizma i Ksenija Vujović Catapano, sociološkinja i članica Udruženja Italia-Montenegro “Regina Elena”.
Ovo je jedna od aktivnosti u okviru projekta “Inspirišući doprinosi crnogorskih žena u dijaspori, pogled izvan granica i unapređenje rodne ravnopravnosti”, koji je Uprava počela sprovoditi u martu ove godine.

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Vlade Crne Gore

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].