Kultni radio Antena M 20 godina u misiji časnoj, ljudskoj i profesionalnoj

0
Darko Šuković

Darko Šuković

Antenu prve nezavisne radio stanice u Crnoj Gori, 20 godina ne mogu da pomjere, ljuljaju i skrše vjetrovi, oluje i nevere.

Darka Šukovića, direktora ove medijske kuće pitali smo kako nakon 20 godina karakteriše rad i misiju Antene M.

Riječ misija je u međuvremenu toliko profanisana da nijesam siguran koliko je pametno upotrebljavati je, jer se obično njome pokušava sakriti neka borba za lični interes, kazao je Šuković.

“Međutim, ono zbog čega je osnovana Antena M i što je radila u proteklih 20 godina jeste na neki način bila misija. U početku misija da se čuje jedan drugačiji stav, protiv rata, mržnje, protiv zločina, protiv zatiranja imena crnogorske države, svođenja crnogorskog nacionalnog obilježja na ime bez prezimena. Ovaj radio vodio je misiju da se sačuva i suprotstavi onima koji su pokušali da razore crnogorsku državu. Danas, tačnije posljednih nekoliko godina”, prema riječima Šukovića “misija je da se sačuva crnogorsko društvo”.

“Između ostalog i od onoga što se radi u crnogorskim medijima, da se potpuno dezavuiše vjerodostojna, tačna i istinita informacija. Stav zasnovan na argumentima. Pristojnost u javnoj komunikacijama. Da se sve to gurne u drugi plan, a da pod velikim navodnicima, kultura žutila, tabloidnosti, nepoštovanja, laži, skandala, zadiranja u privatnost, pisanja i novinarstva po modelu Miloševića – Ako ne znamo da pišemo, znamo da psjujemo, kako bi se na taj način ostvario uticaj i pribavila publika”, rekao je on.

Antena M, kaže Šuković u ovoj borbi nije usamljena, kao što je bila sredinom devedesetih godina pokušavajući da profesionalne sadržaje zadrži na površini i da svima koji slušaju ovaj radio pokažu da se može i drugačije.

Šuković se nada da u ovoj poplavi šunda, kiča, nepouzdanosti je više nego dovoljan broj onih koji primjećuju i podržavaju prave vrijednosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].