Kroz Sozinu za sedmicu prošlo 63.620 vozila

2

 

Kroz tunel Sozina je u periodu od 11. do 17. septembra prošlo 63.620 vozila, većinom automobila, saopšteno je na sajtu Monteputa.

Kako su kazali, od početka godine tunel je opslužio skoro 1,44 miliona vozila.

“U dosadašnjem dijelu godine najmanje vozila je kroz tunel prošlo 19. aprila, njih 204, a najviše 13. septembra 12,74 hiljade. U čitavoj prošloj godini kroz tunel je prošlo 2,83 miliona vozila, a u 2018. godini 2,82 miliona”, navodi se u saopštenju.

Tunel Sozina otvoren je u julu 2005. Njegova izgradnja koštala je oko 74 miliona eura, od čega je 50 miliona obezbijedila Crna Gora, dok je 24 miliona obezbijeđeno kreditom Evropske investicione banke (EIB).

Tunel Sozina dugačak je 4,19 hiljada metara i povezuje primorsku regiju sa centralnim dijelom Crne Gore.

2 KOMENTARI

  1. Upravo je u srpskim medijima objavljena vijest da će i Srbija dobiti svoj najduži tunel,doduše dvostruki za oba pravca i to ispod Fruške Gore.Biće kraći od Sozine za 700 metara.Krajem sljedeće godine počinje njegova izgradnja od strane kineske CRBC,a u sklopu s istim je i novi most preko Dunava dužine 1,8 km u poslu vrijednom 606 evra.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].