Krovna konstrukcija najvjerovatnije do kraja godine

12
Sportska dvorana u Škaljarima

Izgradnja sportske dvorane u Rakitama, u krugu Zavoda za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora u Škaljarima, u direktnoj je vezi sa obezbjeđivanjem finansijskih sredstava.

Kako Skala radio saznaje sredstva za finansiranje i postavljanje krovne konstrukcije su obezbijeđena.

Borislav Kašćelan, direktor Resursnog centra u Kotoru (ranije Zavoda za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora) koji je investitor pomenutog projekta je izjavio za Skala radio da su pripremni radovi za krovnu konstrukciju u završnoj fazi, a počinju uskoro i paralelni radovi na maloj dvorani koja će se nalaziti do velike, u budućem Sportskom centru.

Da podsjetimo, izvođač radova je Građevinsko preduzeće “Lipa” sa Cetinja sa kooperantima, a vrijednost investicije je oko 8 miliona eura.

Sportska hala će imati 2,5 hiljada mjesta, a bilo je predviđeno da bude završena u maju ove godine.

Prognoze su da će radovi biti završeni 2014. godine.

Ovaj značajan investicioni objekat obogatiće ponudu Kotora sportskim sadržajima uz mogućnost korišćenja dvorane u zabavne i kulturne svrhe, kazao je Kašćelan.

Treba podsjetiti da se Kotor, Dubrovnik i Mostar kandiduju za Mediteranske igre 2021. godine.

Sportska dvorana u Kotoru jedan je od uslova dobijanja igara koje bi za čitav region bile od višestrukog značaja.

12 KOMENTARI

 1. dajte onu sliku 6-7 rukovodilaca koja su se slikala kada je pocinjala gradnja. Dajte njihove izjave sta kazu danas , kada ce se zavrsiti hala. Za trud treba da se nagrade, jer nije lako izgraditi halu u ovim teskim trenucima finansijske krize.

 2. Sportska dvorana u Škaljarima, izgubila je posljednju šansu da bude ( kada bude) polivalentna, upravo ono što nedostaje Kotoru. Za sportska takmičenja, prezentacije, sastanke, manifestacije, skupove naučnog, stručnog karaktera itd. Alternativa je bila da ima parking prostor, uz nju, ili u neposrednoj blizini.A imala ga je.Imala, na mjestu današnje benzinske pumpe i stambene zgrade pred ulaz u tunel. Sadržaja koji su toliko nedostajali Kotoru.Parking koji bi služio za svakodnevno parkiranje korisnicima samoposluge, onima koji učestvuju u pogrebnoj ceremoniji , onima koji će koristiti sportsku dvoranu, posjećivati vaterpolo i futnalske utakmice, pa i onima koji će prisustvovati Bokeljskoj noći, Karnevalu, ljetnjim posjetama gradu, a koristiti minibus usluge do grada koje će podrazumijevati cijenu parkinga i prevoza. Toga više nema. Imaćemo salu bez pratećih sadržaja a to znači nedovršenu investiciju. Dva , pogrešno potrošena prostora. Na žalost,ne jedina.Jedino u čitavoj ovoj stvari je u odlučivanju i onima koji su u tome učestvovali.Ne mislim da je riječ o pojedincu. Zna se ko donosi odluke ove vrste, odnosno o prostorno-planskoj dokumentaciji.

 3. Kao u svakom projektu i ovaj ima desetine onih koji su pro i onih kontra.
  Ja sam za ove druge.
  Ne bih o rokovima i traljavosti, niti o tome je li u ovom momentu Kotoru trebao jedan takav objekat, koji će za dugi niz godina biti kamen o vratu opštinskog budžeta.
  I to u vremenu neopisivog i neodrživog saobraćajnog kolapsa i haosa na jedinoj kotorskoj saobraćajnici. Valjda je zaobilaznica bila meuporedivo preča.
  Napomenuo bih samo to, da nigdje u normalnom, da ponovim – normalnom, svijetu jedan objekat tog kapaciteta i namjene ne bi smio biti izgrađen bez obezbijeđenih minimum 500 parking mjesta. Koliko će ih imati “Borina”?
  Ovi žitelji Rakita, neka Boga mole da se “Borina” (ja tako krstih Borovu dvoranu) što kasnije otvori, jer od nepropisno parkiranih kola više neće moći prići ulazu u svoje zgrade.
  Ovakav objekt se trebao graditi jedino negdje u “Industrijskoj zoni” u Radanovićima,
  gdje bi se za posjetioce mogao obezbijediti i obilježen parking.

 4. Kao i svaki posao koji je pocet iz kruga glavnih “naprednih” bivsig komunista.
  Boro i “elita” su zaboravili da vise nema CG stalne dodatke iz bivsih republika kao pomoc za nerazvjene ali prokleta navika.
  Poceti tako nesto bez obezbjedjenja financijske konstrukcije/ samo da dokazu sami sebi koliko su mocni i da za nista ne odgovaraju/ mogu samo oholi ljudi.
  da li ce ih iko ikada pozvati na odgovornost za Boga miloga?
  Koliko vidim i onu garazu od Grgorevic-ke nisu morali rusiti, jer nista tamo nije smetala, ali……..neka i jesu, kad je glasala i ona i cijela falimija za njih misleci da to nesto znaci hehehhe kako se prevarila.
  Stvarno, dokle ce nam sve biti normalo?
  Adio Mare a i tebi Adio Bori……. …sto se ucinje od onakvog nasega Bo.. hehehe

 5. Ovo je najgrđe mjesto na svijet za jednu sportsku halu. Kome je to došlo na pamet. zato će se graditi sto godina.

 6. pare, a to se lijepo podijeliti može.zato i imaju jedan drugoga u rukav. E, sve se zna pa se pitajte što gubite u Kotor ???

 7. A Kinezi oblakoder od 220 spratova.koji je 10 m.veci od dosad najveceg planirali da zavrse za skromna 3 mjeseca.A i ti Kinezi kako ih nije sramota da tako brzo grade he he he…

 8. Polako , možda nije bila prioritet ova investicija ali kad je počela gradnja i završičće se. Niko se nije nadao ovakvoj krizi.Ne budimo vazda skeptici i sve na osudu.

 9. ali nije rekao koje godine,znaci cekaju se naredni izbori! planiran zavrsetak u maju 2012 ,a prognoze su(koje ne moraju biti tacne) da ce bit gotova tek u 2014-oj godini! e kukala nam majka s ovima,kad dvoranu ne mogu zavrsit,kako li misle obilaznicu gradit,vjerovatno u intervalu od narednih 25 godina,dotad ce riva skroz da propadne pa cemo se vozit trajektom,a stari grad ce biti ispresjecan kanalima kojima ce da se siri smrad kanalizacije koju mi uzgred placamo pola eura po kubiku potrosene vode!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].