Krov kotorske Muzičke škole sanira se od sredstava koje je Ministarstvo uzelo prije dva mjeseca

2
plafon u sve gorem stanju

Polovinom decembra objavili smo vijest da je Ministarstvo prosvjete uzelo sa računa kotorske Muzičke škole “Vida Matijan” dvadesetak hiljada eura i pored protivljenja tamošnjeg menadžmenta.

Podsjetili smo da je novac bio namijenjen za opravku krova na crkvi Sv. Duha, koncertnoj dvorani kotorske Muzičke škole koja ima jedinstvenu akustiku i u čijem su prostoru gostovala neka od najpoznatijih evropskih i svjetskih imena klasične muzike, da je jedinstvena po stilu, podijumu, balkonu, kristalnim lusterima i da predstavlja spomenik nulte kategorije.

Nedostatak sluha u Ministarstvu prosvjete da se zaustavi dalje propadanje krovne konstrukcije bilo je neshvatljivo, ali i neprihvatljivo za Kotorane, učenike i nastavnike škole, prepoznatljive po muzičkoj tradiciji koju baštini.

Znajući da smo više puta pisali i govorili o ovoj temi, postavljajući na portalu fotografije koje svjedoče o nedovoljnoj brizi Ministarstva prosvjete, koji nikako nijesu uspijevali da vide brojna oštećenja koje je kiša nanijela plafonu, telefonom nam se javio jedan od tamošnjih profesora koji je želio da ostane anoniman i kazao da je konačno počela sanacija krova.

Potvrdu smo danas dobili i od direktorice ŠOSMO “Vida Matjan”.

prokišnjava i na drugim mjestima

2 KOMENTARI

  1. napokon!! kad su vec poceli rekonstrukciju, necu ih kritikovat, samo se nadam da u buduce necemo morati cekati ovoliko vremena!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].