Krov, grijanje i barake, problemi koji se moraju riješiti

4
Opšta bolnica Kotor

dr Igor Bjeladinović

dr Bjeladinović

Opšta bolnica u Kotoru na kraju i ove poslovne godine ima probleme grijanja, krova koji prokišnjava, nedostatka prostora i nedovoljno novca za režijske troškove koji su ogromni, kazao je za Skala radio doktor Igor Bjeladionović, portparol ove bolnice.

On vjeruje da će tokom iduće godine bolnica dobiti novi kotao za rješavanje problema grijanja koje će u potpunosti biti riješeno ulaskom u program energetske efikasnosti krajem iduće godine, kada se planira izgradnja kosog krova za solarnu instalaciju.

Pokrenuta je akcija za idejno rješenje dogradnje bolnice čime će se konačno ukloniti postojeće barake iz kruga kotorske bolnice, kaže dr Bjeladinović.

Prema obećanjima ministra zdravlja, tokom iduće godine očekuje se skener za kotorsku Opštu bolnicu i najsavremenijeg aparata za ultra zvučnu dijagnostiku.

U kadrovskom smislu, uskoro će bolnica dobiti specijaliste iz dermatologije, anesteziologije, a u planu je i usavršavanje mladog kadra iz interne kardiologije i nefrologije.

Odlukom Vlade biće osnovani regionalni zdravstveni centri u našoj državi, a Opšta bolnica u Kotoru biće Centar za Boku Kotorsku, kazao je doktor Bjeladinović.

On je podsjetio na renovirana odjeljenja ginekologije i porodiljnog, koja uz pomoć donacija zadovoljavaju najsavremenije uslove, pa je već evidentan povećan broj pacijenata, posebno porođaja na kotorskoj ginekologiji.

4 KOMENTARI

 1. Kotorska bolnica je jedina ustanova te vrste koja ima manje
  prostora od onog prije zemljotresa 1979. godine, a 30 000 više
  gravitirajućih pacijenata , bez turista. A tradicija kotorske bolnice
  vuče korjene s početka XIV stoljeća.Mogu mislit kako nas gledaju
  turisti koji zatraže medicinsku pomoć, pa u gradu tolike tradicije, i
  ove medicinske, susretnu barake.Ko kaže da je Kotor regionalni centar?
  Neka nabroji te funkcije regionalnog karaktera.Pa i Boka sve manje ima
  atribut kotorska, a Kotora nema ni na državnoj televiziji u vremenskoj
  prognozi.

 2. Nema više časnih divnih u bolnici . One su bile lijek i melem i kad grijanja nema grije te njihova milina i topla riječ.

 3. Doktore hvala za informaciju fda će naša bolnica biti centar u region , samo da ne ostane na obećanje od ministra Radunovića. Jer Kotor gore slabo vide a status mu stalno fundaju u more-

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].