Krivokapić: Sastav nove Vlade do petka; Izglasano: poslanici Vladu biraju online

1
Zdravko Krivokapić

Mandatar  Zdravko Krivokapić, danas je nakon sjednice parlamenta na Cetinju najavio da će  sastav nove Vlade biti poznat do petka i da će ispoštovati rokove da tri dana prije početka sjednice Skupštine, dostavi parlamentu predlog sastava i ekspoze.

Poručio je da kandidati za ministre nisu niti će biti dio nijedne partije pa ni nove partije Narodni pokret koju formira biznismen Miodrag Daka Davidović.

Krivokapić je potvrdio da će lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović biti potpredsjednik Vlade. Napomenuo je da ima po tri kandidata za ministre unutrašnjih poslova i odbrane.

Nije htio da kaže ko su kandidati za ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova, ali je ponovio da ima po tri kandidata za te funkcije.  Naglasio je kako smatra da je ministar unutrašnjih poslova najvažnija funkkcija u budućoj vladi jer žele da Upravu policije uključe u MUP.  Krivokapić nije želio da kaže ni da li je Abazović sada kandidat za ministra unutrašnjih poslova.

Govoreći o novoformiranoj partiji, Narodnom pokretu, ponovio je da njegovi ministri nisu dio te partije i kazao da nije lijepo da se u ovom momentu osniva nova politička partija prije nego se formira Vlada, ali da svako ima pravo na to i da on to poštuje.

“Nijedan kandidat za ministra nije član nijedne partije niti će to biti dok bude trajao mandat ove vlade, a očekujem da će to biti četiri godine”, naveo je danas Krivokapić.

Govoreći o današnjem sastanku predstavnika odlazeće i buduće vlasti vezano za finansije,  mandatar je istakao da će se, ako nema opstrukcije,  doći do rješenja.

“Očekujemo da neće biti opstrukcije. Doživljavamo prvi put promjene. Nadamo se da ćemo naći najbiolja rješanja i premostiti tešku ekonomsku situaciju. To što smo mali sistem daje nam nadu i šansu da ćemo prije doći do najboljeg rješenja. Aranžman sa MMF nije jedina opcija. Imamo drugih rješenja, ali sada ne želimo da ih otkrivamo”, poručio je on.

Izglasano – poslanici Vladu biraju online

Crnogorski parlament usvojio je danas izmjene Poslovnika, kojima je predviđeno da poslanik kojem je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom koronavirusa, ograničena sloboda kretanja, može glasati na sjednicama Skupštine i njenih radnih tijela na daljinu (on-lajn). Za je glasalo 49, a jedan poslanik je bio protiv.

Dopune Poslovnika podržali su svi poslanički klubovi.

Taj način glasanja prvi put će se primijeniti na sjednici parlamenta 2. decembra, kada će mandatar Zdravko Krivokapić obrazložiti program i personalni sastav nove vlade.

CdM

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].