Krivokapić na mukama: Još nema konačnog spiska ministara, pominje se i novi mandatar

0
Zdravko Krivokapić

Mandatar Zdravko Krivokapić još nije sastavio spisak od 12 eksperata koji će voditi povjerene resore, saznaje CdM.

 

Pokušaće to da uradi do kraja dana, da bi nakon toga spisak proslijedio partijama na izjašnjavanje, a napominje se i da će se sa spiskom obratiti i javnosti. Prema tvrdnjama izvora CdM-a, neki od kandidata nijesu željeli da preuzmu odgovornost, neki su odustali.

Izvori CdM-a tvrde da je Krivokapić broj resora smanjio jer nema kandidata dovoljno za eksperte, ali je onda tu nastao problem jer ljudi ne žele da vode ministarstvo gdje je spojeno više resora u jednom. Prema tvrdnjama izvora CdM-a bliskih vladajućim koalicijama, nije isključeno ni da partije zatraće od Krivokapića da vrati mandat, jer su nezadovoljni načinom na koji je dio sada pokušavao da sastavi vladu, te da se povjerenje da nekom drugom, ko bi do kraja godine sastavio novi spisak koji bi bio prihvatljiv svima.

Politički analitičar Srđan Vukadinović za CdM, govoreći o potencijalnim kandidatima za ministre kaže da to nije Vlada Crne Gore, nije vlada koalicija koje su pobijedile na izborima, već je to društvo jednog lica koje je formirala SPC u Crnoj Gori.

“Vidjećemo kakvi su ovo eksperti. Četiri su vrste eksperata. Postoje eksperti UN, EU, SB i MMF-a. Koliko znam nijedno od imena koja se pominju nema taj sertifikat. To što je neko ekspert neke crkve ili pojedinca, to nema veze. Očekujemo da mandatar predloži sertifikate za šta su eksperti ti ljudi”, napominje Vukadinović.

Napominje da se eksperttka vlada ne formira kada imate većinu.

“Ova vlada nikome neće odgovarati. Vjerujem da ključnu ulogu u tome da odigra Pokret za promjene. Kada su se oni dogovarali u Ostrogu lider PzP nije bio tamoi. Mandatar mora da ponudi sertifikate ovih eksperata. Ako bude formirana tako kako sada stvari stoje, onda je izigrana volja građana jer građani nijesu glasali za te takozvane eksperte. Ovdje imamo izbornu prevaru birača. Ovo je vlada koja je mjera nesporazuma, izbornog nepovjerenja, i ovo je vlada koja je zloupotrijebila volju glasača. Očekivano bi bilo  da neko iz te tri koalicije zaustavi ovo mrcvarenje”, jasan je on.

I Vukadinović govori o novom mandataru.

“Rješenje ove situacije ne moraju biti izbori, već može biti zamjena mandatara. Da taj drugi sastavi vladu. Sadašnji mandatar srlja. Niko ne dobija ništa sa tom vladom. Svi gube. Građani vidjeli kako im je ukradena izborna volja”, poručio je Vukadinović u izjavi za CdM.

M.Dušević

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].