Krivokapić: Ako mislite da će ova Vlada hapsiti sveštenike – mislim da ste pogriješili, ne postoji samo zemaljski svijet

3
Zdravko Krivokapić

Ako mislite da će ova Vlada hapsiti sveštenike, mislim da ste pogriješili. Sveštenici su taman krivi koliko i ja, ili bilo koji drugi građanin koji na vjerske praznike ide u crkvu, kazao je danas premijer Zdravko Krivokapić odgovarajući na pitanje ko je nadležan da kontroliše poštovanje epidemioloških mjera u vjerskim objektima.

Premijer tvrdi da nije tačno da postoji samo zemaljski svijet.“Vi meni sve svodite na priču da postoji samo zemaljski svijet. To nije tačno. To što su nas tako učili 50 godina ili 70 to je jedna priča. Ali ako ne postoji duovni svijet onda vam je najbolje da svi budemo apsolutno slobodni i da se ne ponašamo ovako kao što se ponašamo i da onda napravimo opšti haos”, rekao je premijer.

On tvrdi da smo svi u velikoj zabludi.

“Da smatramo da je samo materijalno osnov našeg života. Ako je to tako onda ovaj život prođe u jednu količinu koja će se vrlo brzo destiti meni i svima nama. A šta će desiti poslije toga ako nismo upravo u mjeri opredijeljeni za ono što je osnov vaskrsenja. I molim vas zašto neko ide kod Svetog Vasilija Ostroškog, slava mu i milost, ako mu nije potrebno”, naveo je Krivokapić.

On pita ima li neko da nije dobio od sveca ono što nije tražio, ako je to tražio srcem i vjerom.

“Ali ako tražimo materijalnim pristupom, zemaljskim, onda to zasigurno nema čudodejstvo. Ja mogu da nabrojim najmanje 20 slučajeva da je Sveti Vasilije i danas čudotvoran”, tvrdi premijer.

Prema njegovim riječima, vi sad kažete da uvedemo policiju i zabranimo sve to itd.

“Nije to isto. Nemojmo da svodimo sve na isti kalup”, dodao je on.

Krivokapić je zamolio građane da od 25. maja do 25. septembra zaborave na okupljanja, kako bi se ostvarili planirani prihodi u turizmu.

“To je naša ekonomska obaveza prema svim građanima”, poručio je Krivokapić.

Premijer je ponovio da ima dovoljan broj antitijela i da onog trenutka kada ih ne bude imao da će se vakcinisati.

Krivokapić smatra da bi bilo dobro da čelnici države predsjednik Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i on zajedno održe konferenciju na kojoj bi pozvali građane na imunizaciju.

A.O., CdM

3 KOMENTARI

  1. Ja sam u ovoj državi UGROŽEN jer mi se od strane predsjednika Vlade nameće da ako ne vjerujem ja sam građanin drugog reda. Danas u 21 vijeku nemam pravo izbora. Ovakve izjave treba direktno prosljeđivati svijetu. Qvo vadis Montenegro?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].