Krajem marta prvi kruzeri, Rimski mozaici u Risnu spremaju se za turiste

0
rimski mozaici u Risnu

Ema Radulović

Ema Radulović

U susret turističkoj sezoni, na rimskim mozaicima u Risnu ovih dana slijede sitni radovi na njihovom spoljašnjem i unutrašnjem uređenju, a tokom zime na ovom lokalitetu bila su angažovana dva lica koja su održavala mozaike.

Javni rad na mozaicima planiran je od 1. maja u trajanju od pet mjeseci, a u zavisnosti od interesovanja turista, moguće je da budu otvoreni i od 1. aprila za posjete.

Kao i ranijih godina, preko Zavoda za zapošljavanje biće angažovano sedam lica koji će turiste voditi ovim lokalitetom i pružati im neophodne informacije.

U najavi je i saradnja sa mnogim turističkim agencijama, pa se očekuje dobra posjeta, kazala je za Skala radio Ema Radulović, stručna saradnica u kotorskoj Turističkoj organizaciji.

U susret sezoni, Turistička organizacija štampa različit propagandni materijal, a mape Starog grada imaće legende na osam svjetskih jezika.

Za nove gastro vodiče, trenutno se prikuplja meterijal, pa se pozivaju ugostitelji da ukoliko žele reklamu, dostave materijal sa preciznim podacima i fotografijama tokom ovog i sljedećeg mjeseca.

Takođe se renovira info punkt Turističke organizacije na ulazu u Stari grad, a biće otvorena nova info mjesta na svim ulazima u stari kotorski grad, prije svega radi naplate turističke takse, kao i adekvatnog informisanja turista.

Prema najavama, prvi kruzeri u kotorsku luku dolaze krajem marta, a ima i najava dolazaka brodova za cijelu godinu.

Prošle godine je bilo 20 odsto više putnika u odnosu na predhodnu, pa se i ove godine očekuje tendencija rasta, kazala je Radulovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].