Kovačević lagao na Grahovcu jer mu smeta slavna crnogorska istorija

0
Jelena Marković
Jelena Marković

U slavnoj bici na Grahovcu, osim crnogorskog naroda, koji je izvojevao veliku pobjedu nad mnogo nadmoćnijom turskom vojskom, nije bilo drugih ili srpskih vojnika osim crnogorskih vojnika iz četiri nahije i brda, te pograničnih plemena Grahova i Banjana, napisala je Jelena Marković, potpredsjednica Liberalne partije Crne Gore.
Ona dalje kaže:
Jučerašnja podmetanja i neistine iznijete na Grahovcu od strane Kovačevića i njegovih pristalica samo mogu da izgovore oni koji otvoreno atakuju na istoriju crnogorskog naroda i otimaju je, jer svoje nemaju. To im nikada nećemo dozvoliti. Takva podmetanja, prevare i laži, direkno utiču na stabilnost u Crnoj Gori. Vučiću je mnogo stalo da destabilizuje CG. Ovo nije prvi put da Kovačević krivotvori istorijske činjenice. Ova bitka je održana od 28. aprila do 1.maja 1858.g.
Crnogorskom vojkom je komandovao veliki vojvoda Mirko Petrović, brat knjaza Danila, slavno porazio neprijatelja i povratio okupirane teritorije.
Naravno ovaj vid provokacije od strane Kovačevića je uperen prvo prema njegovim bratstvenicima koji obilježavaju bitku onako jako je istorijski utemeljeno, kao Crnogorci čiji su preci bili učesnici iste, a kontra Kovačeviću koji sve crnogorsko želi pripisati srpstvu jer tata iz Beograd diktira da mora tako i ovo juče sa njegove strane je sve naručeno i sve je u službi Vučića. Ko ne shvata, da pojasnim, šalje se otvorena neprijateljska poruka, koja ima za cilj destabilizaciju Crne Gore.
Zato pozivam VDT da hitno reaguje.
Kovačeviću, brzo će izbori pa ćemo viđeti kolika vam je podrška. A svjesni ste da je prepolovljena i zato pokušavate isprovocirati Crnogorke i Crnogorce, otimačinom istorijskih činjenica. Pozivam crnogorski narod da ostane miran, a crnogorsku opoziciju da ne zatvara oči pred velikim falsifikatima, koje iznose neki poslanici trenutne većine. Ne dozvoljavajte im ćutanjem da otvoreno otimaju nešto što pripada slobodarskom crnogorskom narodu. Više puta ponovljena laž postaje istina i zato dignite glas, to vam je posao! Nijemo gledate otvoreni atak na sve crnogorsko. Gospodo iz opozicije koju računamo državotvornom, ako na ovakve brutalne napade prećutkujete i ne želite da vidite šta se sprema, onda da vas pitam koga Vi u Skupštini CG u stvari predstavljate? Najači udar – negiranje crnogorskog naroda, ne smije se više prećutkivati, jer ćete biti saučesnici u ponovnom nestanku CG. Na vama je velika odgovornost u ovom teškom trenutku za Crnu Goru i slobodarski crnogorski narod. Tražim jedinstvo svih demokratskih snaga, da se ovome suprostavimo, jer ovo je otvoreni fašizam.
Takođe pozivam KVINTU i NATO i sve naše evropske prijatelje, da podignu glas i vide šta Crkva Srbije radi u CG, sa uslužnicima Vučića, koja vrši otvoreni atak na sve crnogorsko. To se u svijetu naziva kulturni genocid, a to znači bez puške i noževa, već otimanjem naše crnogorske istorije, kulturne i sarkalne baštine, koju prisvajaju kao navodno srpsku. To je nasilničko i zločinačko udruživanje, ništa manje nego 1918.g., kada je nestala CG, crnogorski narod i Crnogorska crkva. Isto to je sad na sceni, samo je promijenjena strategija.
Milan Knežević je u sinoćnoj emisiji kod Komnenića, najavio kako će da izigra Ustav CG, i kako će ga, na prevaran način promijeniti. Cilj je dozvoliti promjenu načina dobijanja državljanstva. To će biti okidač koji je naručio Vučić, a njegovi izvršioci su četnički vojvoda Mandić, Milan Kneževic, kao i nekoliko predsjednika Opština. Takođe, kao što sam i prethodno najavila sprema se “balvan revolucija”. Oni će na silu pokušati da izmijene Ustav i to će biti korak preko kog se ne smije preći, ali treba reagovati prije i na vrijeme. Zapamtite Kneževiću, ko priziva zlo drugome, to će i dobiti. Neka vam huškanja i igranja sa Crnom Gorom. Ponovo Vas pozivam sa se manete nasilne promjene Ustava jer ćete biti odgovorni za sve što se u CG bude dešavalo. Vidimo da se oglasio Stejt department povodom “sve srpskog sabora” i ukazao na neke odredbe deklaracije Srbije i RS da je to destabilizacija BIH i regiona, sasvim jasno. Pored toga treba da Stejt department jasnije ukaže šta se to dešava u Crnoj Gori jer vjerujem da sve znaju o pokušaju podrivanja i pokušaju destabilizacije Crne Gore i nadam se i vjerujem da će brzo reagovati i ove usijane glave u CG spustiti na zemlju.
Stejt Department treba da da prioritet Crnoj Gori jer smo mi članica NATO-a i da nam pomogne da se zaštitimo od ovih konkretnih napada Vučića koji sa svojim uslužnicima otvoreno prijete s namjerom da destabilizuju Crnu Goru.

Jelena Marković Potpredsjednica Liberalne partije

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].