Kotorsko Komunalno preduzeće muku muči sa naplatom računa za svoje usluge

3

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

U kotorskom Komunalnom preduzeću na kraju ove godine jedan od osnovnih problema je nenaplativost računa za komunalne usluge.

Sa druge strane preduzeće intenzivno plaća koncesije za mineralne sirovine što je poremetilo likvidnost, kaže za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Komunalnog.

Stoga komunalci apeluju na građane i privredne subjekte da izmire svoje obaveze prema Komunalnom preduzeću, koje ima neke svoje rezerve i resurse kao što su  kamenolom i zelene  površine, što se može naplatiti da bi održali likvidnost, objašnjava Mrdak.

Ovih dana u Komunalnom preduzeću se pripremaju programi za narednu 2012. godinu, a posebne aktivnosti planiraju u radnoj jedinici “Zelenilo” gdje je obezbijeđen jedan plastenik od hiljadu ipo kvadrata kako bi se gajile i neke nove, druge kulture, kazao je Mrdak.

3 KOMENTARI

  1. Slusatelj Dragojlov je potpuno u pravu. Svi koji redovno placamo nemamo nikakvu stimulaciju a kada ovi sto ne placaju dobiju da plate na rate onda se oni dovode u povlasceni polozaj. Ista je stvar i sa placanjem poreza. U Kotoru kao da ne vole i nece pare-NOVAC -EURE. Hocu da platim porez unapred ili onda kada negde treba da otputujem, te nemajun formulare, te nije presa i svakojaki odgovori. Od cega zivi Kotrorska opstina ne znam.

  2. Postovani slusaoci, kao furest izmirujem redovno sve svoje komunalne racuna i naknadu za gradjevinsko zemljiste a boravim u Dobroti samo dva meseca preko leta a placam cele godine. Mnogo je nas koji smo redovne platise. Ali da znate samo koliko je objekata koji su stari i oko 2o godina nemaju dozvolu za prijem i niko nista ne placa osim struje, Trebalo bi oformiti komisiju pa poci od naselja do naselja pa bi videli gde se krije rudnik para onih koji se slepajku uz nas vec decenijama. Ovo vam sve pisem dobronamerno jer vidim i nazirem resenje problemu. Pozdrav,

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].