Kotorski vizuelni umjetnici 2011.

0
kino "Boka" i galerija "Stari grad"

Povodom dana opštine Kotor, 21. novembra, žiri izložbe “Kotorski vizuelni umjetnici 2011.” je odlučio da će svoje radove u galeriji “Stari grad” izložiti Daliborka Kordić Bajrović, Dušica Ivetić, Milenko Premović, Tamara Momčilović, Goran Moškov, Eleonora Apollonio, Perunika Premović, Jovana Petković, Dragana Popović Drašković, Nataća Narišćenko, Sonja Bijelić, Nikola Kosić, Vojislav Kilibarda i Geumpa Lee.

Nagradu “Najbolji likovni rad nastao u Kotoru u 2011. godini”‘ dobila je g-đica Tamara Momčilovic, modna dizajnerka, zbog originalnosti i svježine ideje, koja je znalački pretočena u izabrane medije i predstavlja zaokruženu misaonu cjelinu, navodi se u obrazloženju.

Umjetnica je svoju primarni izvor inspiracije, film Živka Nikolića, transponovala u novi, lični umjetnički izraz, stvarajući svježu izražajnu cjelinu, koja direktno komunicira sa publikom.

Članovi ovogodišnjeg Žirija su Ivona Fregl i Tatjana Kriještorac, istoričarke umjetnosti, a predsjednik žirija Ljubomir Popadić, akademski slikar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].