Kotorski vatrogasci u akciji

10
kotorski vatrogasci u akciji

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Kotorski vatrogasci, njih osam, počeli su jutros pretraživanje terena i uklanjanje preostale stijenske mase iznad južnih gradskih vrata na Gurdiću.

Ovaj posao potrajeće tokom dana, jer je riječ o pažljivom istraživanju terena.

Veće i manje kamenice oburdavaju se  i pod nogama vatrogasaca koji ovaj posao obavljaju pažljivo i pod komandom Maksima Mandića, selektivno i lagano od vrha prema podnožju ove padine.

Prema njegovim riječima moraju se postaviti mreže kako bi ovaj prolaz bio siguran.

Nakon odrona prošle sedmice,  zbog kojeg su zvanično za prolaz zatvorena vrata od Gurdića,  vatrogasci danas sa visine od oko 10 metara bacaju preostalo kamenje koje se kotrlja sa padine do samih južnih vrata, i pored zgrade Socijalnog, a po neka kamenica završi i u vrelo Gurdića,  što svakako predstavlja opasnost za prolaznike.

Međutim, ima i onih koji bez obzira na zabranu, ipak na svoj rizik prolaze ovim vratima.

Ovo je  za Skala radio kazao  Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja, apelujući da se do zvaničnog otvaranja ovih vrata tuda ne prolazi.

10 KOMENTARI

 1. Nemam namjeru da budem advokat vatrogascima, ali predlog da oni
  čiste “sahat kulu” od korova, više je nego neumjesna.
  Koliko ja shvatam “opis radnih zadataka” te službe.
  To treba da radi neko drugi.

  • Tacno,
   a ipak su je skoro cistili. Skupljaju krse, ciste travu, vade mobilijare iz mora, kako je krenulo nece stizat da gase od drugih obaveza koje im grad namece, a za koje niko drugi i ne mari… A ko njima pomaze kad plane???

 2. Pošto niko neće jer obozavaju kancelarije i kafiće , pompijeri ajte još očistite travu sa sat kule i glavna vrata od grada.Bez vas ništa! Pozdrav Vlado

 3. Pa i humanost njihova i požrtvovanost zna da smeta zlima. I toga je bilo na ovom portalu.Toliko o nama tj, iopak oću da vjerujem pojedincima iz pitome Boke.

 4. Jutros nikoga od gospode da im da ruke,niti da drže red kod nedisciplinovanih građana koji su ipak prolazili ovim vratima.

 5. Sva akcija se jedino i mogla s povijerenjem povijeriti našim hrabrim vatrogascima, BRAVO za zalaganje i napor koju dokazuju iz svakog dana u dan!!! Nema tih para koliko oni zaslužuju!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].