Kotorski vatrogasci na nosilima snijeli japanskog državljanina sa San Đovanija

1
vatrogasci nose na nosilima japanskog državljanina

Kotorski vatrogasci i danas su imali intervenciju na gradskim bedemima, poviše crkvice Gospe od Zdravlja.

Ovoga puta nije u pitanju bio požar.

Japanski turista, šezdesettrogodišnji Lee Sangil, koji poput mnogih ovog ljeta nije mogao da odoli jedinstvenoj ljepoti bedema i pogledu od koga zastaje dah na zvanično jedan od najljepših zaliva svijeta, krenuo je u obilazak.

Visoka spoljna temperatura i napor koji izaziva penjanje strmim putem ka vrhu brda učinili su da izgubi svijest i padne, srećom na plato ispred crkvice, kazao je za Skala radio komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Kotorskim vatrogascima je za nezgodu japanskog turiste javio radnik Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora koja gazduje bedemima Damir Počanić u 15 sati, a vatrogasci su do povrijeđenog stigli za svega dvadesetak minuta, kazao je Mandić.

Japanskog turistu su vatrogasci snijeli na nosilima do podnožja brda gdje je već spremno čekala ekipa kotorske Hitne pomoći koja ga je prebacila do Opšte bolnice.

Lee je bio svjestan, ali sa visokom koncentracijom šećera u krv i zbog čega je zadržan na detaljne pretrage.

Po riječima dežurne ljekarke Franović, Leeu nije ugrožen život i najvjerovatni je će, nakon pretraga uz odgovarajuću terapiju biti otpušten.

Ovo je četvrta intervencija kotorskih vatrogasaca kada je u pitanju spašavanje života neopreznim turistima ovoga ljeta i apel da se vodi računa prilikom obilaska bedema i prati signalizacija koja je postavljena upravo radi bezbijednosti posjetilaca, kazao je komandir kotorskih vatrogasaca Maksim Mandić.

1 KOMENTAR

  1. Opet vatrogasci spašavaju. Što se ne osnuje neko odjeljenje pri direkciji da spašavaju turiste koji se penju na brdo. Oni za to uzimaju novac a ne vatrogasci. Što bi se desiklo da tada izbije jači požar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].