Kotorska SDP traži vlast izbornog povjerenja

0
Kotor

Kotorska SDP u ponedjeljak će dostaviti inicijativu svim parlamentarnim političkm subjektima u Kotoru, o dogovoru za uspostavljanje vlasti izbornog povjerenja u tom gradu.

Predsjednik OO SDP Kotor Branko Nedović je saopštio da u cilju obezbjeđivanja pravno – političkih garancija za sporazum o vlasti izbornog povjerenja podrazumijeva da bi dogovor političkih subjekata obuhvatio i pitanje izbornih funkcija u opštini Kotor.“OO SDP Kotor konstatuje postojanje političke krize koja je uzrokovana nepovjerenjem u izborni proces kako na državnom tako i na lokalnom nivou, uključujući i opštinu Kotor. SDP Kotor, tim povodom, u susret rješavanju političke krize, cijeneći dostignuća parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih i fer izbora, koji je priprenio model vlasti izbornog povjerenja na državnom nivou, na sjednici Opštinskog odbora, održanog 11. marta, usvojio je zaključak kojim poziva sve parlamentarne političke subjekte u opštini Kotor na dogovor o uspostavljanju vlasti izbornog povjerenja”, kaže se u saopštenju koje potpisuje Nedović uz molbu da im se u primjerenom odgovori na inicijativu o otpočinjanju razgovora o uspostavljanju vlasti izbornog povjerenja u opštini Kotor.Opozicione SNP i DF uputile su ranije SDP-u inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Kotor, na koju je SDP trebala da odgovori do 7. marta.Sa druge strane odbornici Građanskog pokreta URA, DF, Demokrtaske srpske stranke i samostalni odbornici kotorskog pralmenta dostaviće u ponedeljak 14. marta Skupštini Opštine Kotor, inicijativu za smjenu Demokratske partije socijalista I formiranje nove parlamentarne većine u toj opštini.Vlast u Kotoru drži koalicija DPS-SDP-LP-HGI, a redovni lokalni izbori bi trebali biti održani za šest mjeseci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].