Kotorski krovovi

10
kotorski krovovi

Dok kišne kapi kupaju krovove kotorske, pjesnici se prosto moraju latiti pera jer naviru inspiracije poput vode koja se sliva niz vjekovnu istoriju drevnog grada.

Kotorski krovovi

Krovovi i kampaneli
šufiti
portici
tineli
tigle
baladuri
pergole
za carstvo mačaka koje vas vole
koliko rađanja i umiranja
pod krovovima života plet
da ostanete kao zlatni braćolet

Sveti Nikola
Blažena Ozana
bude vas zvona noći i dana

Sveti vam Tripun čuva
golublji let

Krovovi kotorski
od zlata braćolet

Kada se otpuči kolana dana
i s niske uteknu starinske perle
pa dobijete nove kolure i mjere
tad molim zvono s Gospe od zdravlja
da ostanete takvi isti
i da vas niko ne popravlja
kameni u gnijezdu vi ste splet
krovovi kao starinski braćolet

Dubravka Jovanović

kotorski krovovi

10 KOMENTARI

  1. ..dakle,ipak, stavise-a ne “metnuse” kao sto ga Muljanica “(za)mece….?

  2. Bravo nasa Dubravka, pojede nas djelostina a ti guraj dalje i budi ambasador nase kulture van granica Crne Gore kao sto si vazda i cinjela ! Mogu ti samo zavidjet a to nijesu dobri ljudi. Ti si naš bracolet…a oni mniogima omča oko vrata

  3. Oduševila me ova pjesma,krovovi od Kotora i ispod njih život kako Duda piše a kako lijepo ide sa slikom.Čestitam

  4. Da li meće, stavlja, tura ili piše od pamtivjeka nije bitno što je rekla muljanica, bitno je da joj se pjesma sviđa a pjesma o kotorskim krovovima je samo iy godpodkice Dubravkine duše izlećela samo onako kako ona umije da sačuva naš jezik od zaborava .

  5. Gospo Muljanica,u jednoj ruci ste u pravu,ali drugu(desnu) vam je zmijenio jezik,pa velite-pisete nesto sto se nigda nije “mecalo”-pisalo od pamtivijeka:”…i u pjesmu meće”?

    • Nije Kotor svaciji i niciji on je samo MOJ !!! i pjesnici ga u pjesmu staviše kao bracolet …kada krovovi kotorski kisnu u mojoj dusi jesen i sreca i tugurija i volim ih vise no ista na svijet jer yivim u sufit i gledam ih i budim se sa njima i polayim na spavanje sa njima i ka sam bolesan gledam u njih. Divna poetesa

  6. Bravo za prelijepu pjesmu zaista mi je docarala kotorske krovove kojih nidje na svijet nema. Pozdrav iz Subotice od Dusana sa porodicom. Rado vas ovde slusamo preko interneta.

  7. Najgore je što sada u Kotor slabo ko zna što je to braćolet. Zato volim stare naše riječi koje Dube ne zaboravlja i u pjesmu meće.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].