Kotorski folkloraši na internacionalnom festivalu u Pragu

1
Folklorni ansambl "Nikola Đurković" Kotor

Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Prva postava folklornog ansambla “Nikola Đurković” iz Kotora učestvuje ovih dana u Pragu na osmom Internacionalnom festivalu folklora Vltava.

Festival je u dobrom dijelu revijalnog karaktera i za četiri dana, koliko traje ova smotra, naši folkloraši imaće svakodnevno po 15 minuta nastupa sa igrama iz Crne Gore i Boke.

Folkloraši su zdravi, spremni i puni entuzijazma i energije za nastupe u Pragu, kazao je za Skala radio Miloš Dževerdanović, predsjednik ansambla.

Nakon ove turneje folkloraši se spremaju za turističku sezonu i nastupe po kotorskim trgovima za dobrodošlicu turistima.

Prvi dolazak većeg kruzera u Kotor biće uz članove ovog ansambla koji će ih dočekati u kotorskoj luci u nacionalnoj nošnji.

U nastavku turističke sezone, tradicionalno će izvesti kraće programe uz igre i običaje naših krajeva za goste po trgovima, a 9. maja će biti domaćini velikog projekta Dana Evrope.

Folkloraši će se tom prilikom u kotorskom Kulturnom centru predstaviti pred ambasadorima koji će posjetiti Kotor, kazao je Dževerdanović.

On je napomenuo da se u okviru Projekta prekogranične saradnje radi i na obezbjeđenju nošnje folklorašima kojih je iz dana u dan sve više.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].