Kotorski Fakultet za pomorstvo po evropskim standardima

2
Fakultet za pomorstvo Kotor

prof. dr Danilo Nikolić

prof. dr Danilo Nikolić

Na kotorskom Fakultetu za pomorstvo ove godine upisano je preko 400 studenata, što je najveći broj upisanih od uvođenja Bolonjskog procesa u obrazovanju od 2004. godine.

Od ove studentske godine Fakultet je započeo nastavu i u Baru na studijskim programima nautike i brodomašinstva na kojima je upisano 70 studenata.

Na specijalističkim studijskim programima upisano je oko 100 studenata, a od ove godine otvoren je i novi specijalistički program pod nazivom “Politehnika u pomorstvu”.

U toku je upis na magistarske i doktorske studije, kazao je za Skala radio prof .dr Danilo Nikolić, dekan ovog Fakulteta.

On je najavio Međunarodnu konferenciju iz oblasti institucionalne ekonomije koju ove nedjelje organizuje Fakultet za pomorstvo na kojoj se očekuje dolazak eminentnih stručnjaka iz 15 država, među kojima iz SAD, Velike Britanije, Italije, Rusije, Slovenije, Srbije, Crne Gore.

Nikolić je podsjetio da je Fakultet za pomorstvo ovoga ljeta bio suorganizator ljetnje škole iz oblasti pomorskog transporta u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom iz Zagreba i Pomorskim fakultetima iz Splita i Portoroža.

Sljedeće nedjelje na Fakultetu će se održati gostujuće predavanje iz oblasti industrijske robotike poznatih stručnjaka iz inostranstva.

Nikolić je kazao da je od ovog ljeta uspostavljena i saradnja sa pomorskim univerzitetom u Gdinji, u Poljskoj, koja, prije svega, podrazumijeva razmjenu studenata i nastavnog kadra.

Takođe je uspostavljena i saradnja sa Fakultetom za logistiku iz Celja sa kojim će se izdavati dvojne diplome.

Na kotoskom Fakultetu na pomorstvu odbrranjena je i prva doktorska disertacija od uvođenja Bolonjskog procesa.

Fakultet se počeo baviti i izdavaštvom, kazao je Nikolić, i zajedno sa kompanijom “Elit” iz Podgorice objavljuje časopis Crnogorski ekonomski žurnal.

Nikolić je naglasio da su ovoga ljeta obnovili zgradu Fakulteta, djelimično fasadu i krov, a sve učinioce su renovirane i opremljene video projektorima za izvođenje nastave.

Sa najsavremenijom opremom opremljen je i novi računski centar, a nešto ranije i brodomašinski simulator koji je najmoderniji te vrste, zaključio je dekan Nikolić.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].