Kotorske vjerske zajednice poštuju odluku Vlade CG

2
Katedrala Sv. Tripuna

U susret Uskrsu danas, na Cvijetnu neđelju koju slave vjernici katoličke vjeroispovijesti, katedrala Sv. Tripuna je zatvorena, a na vratima stoji obavještenje u kome se navodi da zbog pandemije izazvane koronavirusom i preporuke Vlade Crne Gore, odlukom nadbiskupa monsinjora Roka, upravitelja kotorske Biskupije do daljnjega neće biti služene sv. Mise, niti će biti dijeljeni sv. sakramenti, ispovijedi i bol. Pomazanja, osim u smrtnoj opasnosti. Takođe neće biti održavan vjeronauk!

U obavještenju dalje piše: Kao dijecezanski upravitelj mons. Rok oslobađa vjernike obaveze dužnosti sudjelovanja na nedjeljnoj sv. Misi i potiče sve vjernike da sv. Misu prate putem medija, radija, televizije, interneta, itd. Te osobitio moli da u ovim teškim vremenima za čitavo čovječanstvo osobno i u svojim obiteljima mole, ružarij, te u ovom vremenu „korizme“ na poseban način razmatraju postaje „križnog puta“, a na nakanu da bi nas sve ova pošast što brže i bezbolnije prošla.

nema vjerskih obreda ni u crkvi CPC Sv Petar Cetinjski dok traje pandemija

Nema vjerskih obreda ni u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Petar Cetinjski.

Vrata su zatvorena, a vjernici obaviješteni da ostanu doma i upražnjavaju svoja vjerska osjećanja u svojim prostorijama, dok pandemija koronavirusa ne prođe.

jutros ispred crkve Sv Nikole

Na pjaci ispred hrama Sv. Nikole u Kotoru jutros je nekoliko vjernika na propisanoj udaljenosti prisustvovalo liturgiji koju je u crkvi služio svještenik Srpske pravoslavne crkve.

2 KOMENTARI

  1. …NA MARKOV RT…A, I AKO JE COEK I ZENA I U KUCETU ISKRENO I SA LJUBAVLU OBAVLJAJU..BREZ ONOGA PRED OLTAROM…puni snova i galiostina…pod geslom BOG VISOKO..VAPORI DALEKO…PREKO MORA I OCEANA/STO SU ZNALI STARI LJUDI RECI…GRIJEH NE ULAZI…NEGO IZLAZI IZ….?

    E BO,DJE STRAH STOJI ..NI VRH OD IGLE NE MOZE O/S/TATI…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].