Kotorske Demokrate pozivaju odbornike SDP-a da sruše kotorsku vlast

4

Kotorske Demokrate su više nego zadovoljne nakon odluke opozicije u kotorskoj skupštini da napravi jedino što i jeste imperativ opozicionog djelovanja: uvijek i u svakoj prilici testirati da li je većina zaista većina za koju se predstavlja.

U skladu sa objavljenim predlogom Demokratske Crne Gore da se svi opozicioni politički subjekti obavežu da će podržati inicijative za izglasavanje nepovjerenja, odnosno za razrješenje lokalnih i državnih funkcionera iz reda Demokratske partije socijalista Crne Gore, bez obzira na to koji opozicioni politički subjekt pokrene inicijativu, kotorske Demokrate čestitaju na jedinstvu svih opozicionih subjekata u Kotoru u prikupljanju potpisa za smjenu aktuelne štetočinske kotorske uprave.

Na taj način, svi zajedno, šaljemo poruku i DPS-u i njihovim satelitima da su ranjiviji nego ikad, kao i ukupnoj javnosti koja očekuje, s pravom oštećene strane, da nema nedoumica oko suštine opozicionog djelovanja.

SDP Kotor je sada na potezu, jesu li uz svog predsjednika i njegove javno proklamovane stavove ili će se voditi ličnim interesima, a na štetu građana i budućih dešavanja.

Pozicije na političkoj sceni i zalaganja se mjere djelima, a ne slatkim riječima.

Demokrate ne pristaju da legitimišu opoziciju koja je na vlasti.

Svako ko se smatra opozicijom ima obavezu da, kada postoji mogućnost, smijeni Demokratsku partiju socijalista sa vlasti.

Oni koji i pored golim okom vidljivih katastrofalnih posljedica podupru tu i takvu vlast, neće moći ni prije ni nakon izbora sebe da predstavljaju kao opoziciju.

Kotorske Demokrate pažljivo i strpljivo prate i mjere sve poteze političkih subjekata i neće dozvoliti da se u Kotoru ponovi podgorički scenario i da se opozicioni glasovi volšebno preliju ka vladajućoj partiji.

Pozivamo sve opozicione kolege iz susjednog Tivta da slijede svoje kotorske kolege i da bez odlaganja i sitnopartijskih interesa podrže i potpišu istovjetan predlog Demokrata u tom gradu o razrešenje predsjednika opštine.

Neka javnost i kolege u opoziciji u ostalim gradovima testiraju sebe i provjere mogu li brže i preciznije od Demokrata ispuniti osnovnu obavezu i dužnost opozicionara – biti u svakoj datoj prilici konkretno protiv ove i ovakve vlasti.

Demokrate će im u svakom takvom potezu biti iskreni partneri.

4 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].