Kotorska vlastela u điru Stradunom

0
karnevalska grupa "Karampana" sa maskom "Vlastela"

Rafaela Pina Lazarević

  Rafaela Lazarević

Na Dubrovnik karneval festu, koji se nastavlja ovog vikenda, biće i najstarija kotorska karnevalska grupa “Karampana” koja će sa grupnom maskom pod nazivom “Vlastela” pokazati kako se u Kotoru gospotstveno živjelo kroz minula vremena.

Kostimi vlastele pričaju svoju priču i u ovom vremenu, ovih maškaranih dana Stradunom, uz miris drevne gospode kotorske.

Rafaela Lazarević iz NVO “Fešta” je za Skala radio kazala da je ova grupa okupila oko 40-ak članova i podsjeća da su prvi put grupno sa ovom maskom uz oduševljenje  publike nastupili na riječkom internacionalnom karnevalu i bili posmatrači karnevala u Veneciji.

Poziv koji su dobili za učešće na Dubrovnik karneval fest za njih je od značaja, ali i obaveza više da budu pravi ambasadori ove tradicionalne fešte, tim prije što je po prvi put jedna karnevalska grupa iz Kotora u Dubrovniku.

“Biće to prilika za dugotrajniju saradnju i jednu kulturnu razmjenu. Dubrovačni su obećali da će učestvivati na kotorskkom karnevalu 27. februara”, kazala je Lazarević.

Podsjetimo, i ovog vikenda na Karneval festu u Dubrovniku je Skala radio kao medijski partner, odakle će nam Brane Knezović riječju i slikom prenijeti atmosferu ove maškarane dubrovačke fešte.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].