Kotorska Radna grupa za borbu protiv korupcije ne uživa povjerenje građana

4
Sa jedne od ranijih sjednica

Đorđije Vukčević

Na sjednici Radne grupe za izradu i praćenje realizacije Programa borbe protiv korupcije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije opštine Kotor, koja je održana u utorak 17. avgusta, sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda: “Aktuelna problematike u radu Radne grupe”, dominirali su disonantni tonovi.

Utisak je da sjednica nije dobro pripremljena, kao i da nije dobro da se čeka više od 4 mjeseca na njeno sazivanje.

Da li je to razlog što je Radna grupa na kraju sjednice donijela zaključeka da se preispita sadašnji sastav komisije, pitali smo kordinatora Radne grupe, glavnog administratora Opštine Kotor Đorđija Vukčevića, koji nam je kazao da Radna grupa funkcioniše skoro četiri godine, a formirana je rješenjem predsjednice opštine Kotor.

Tokom rada je bilo različitih mišljenja po pojedinim pitanjima, ali Vukčević napominje da se radi o jednoj od rijetkih komisija od 21. opštinske komisije koja razmatra i podnijete prijeve jer druge, kao što to radi i kotorska, prate realizaciju Akcionog plana koji je donijela Skupština opštine Kotor prije tri godine.

Vukčević je kazao da je došlo do određenih promjena i u odborničkom sazivu pa da i po tom pitanju mora doći do personalnih promjena u radu komisije, uz nadu da će to predsjednica Opštine ubrzo i uraditi.

On je zadovoljan dosadašnjim radom Radne grupe uz naglasak da je, prema izvještaju Ministarstva inostranih poslova i javne uprave na petom mjestu oko realizacije programskih obaveza.

Na pitanje zbog čega nije urađena dopuna programa do 2011. godine sa programom za korupciju u oblasti urbanizma na koju je radna grupa bila obavezna i kad će biti završena, Vukčević je kazao da je Vlada prepoznala kao najranjiviju oblast urbanizma i da je Sekretarijat za urbanizam bio zadužen da napravi dopunu Akcionog plana.

Međutim to još nije urađeno, a Vukčević očekuje da će to uskoro biti predmet razmatranja Radne grupe.

Što se tiče ankete Skala radija na čije je pitanje “Da li ste zadovoljni radom Radne grupe za izradu i praćenje realizacije programa borbe protiv korupcije Opštine Kotor”, od 2.399 nezadovoljno 92%, da je onih koji nijesu upoznati da Radna grupa uopšte postoji, a da je zadovoljno svega nešto ispod dva posto, Vukčević je kazao da nije zadovoljan da je toliko mali broj građana upoznat sa radom Radne grupe i da misli da je ona pokazala određene rezulate u svom radu i da je donijela Akcioni plan koji se ostvaruje i realizuje.

Nadamo se i vjerujemo da se više neće čekati 4 mjeseca da se sjednica sazove, da će biti kvalitetno pripremljena, a sastav Radne grupe značajno promijenjen.

Sve je to prvenstveno u interesu građana, ali i naša obaveza na putu ka Evropi.

4 KOMENTARI

 1. Ko je ko u radnoj grupi , što su učinjeli za 3 godine i kad smo čuli da su koga šćeto-neto prozvali za korupciju i kriminal. Gospodine Vukčeviću recite jasno što čini vaša radna grupa ili ne zborite ništa.

 2. Sve nešto odgovara, ništa ne kaže. Što su konkretno članovi ove komisije učinjeli i u kojim slučajevima u borbi protiv korupcije koje ispade po Vukčeviću nema u Kotoru.
  Zašto Skala ne priča više o ovom problemu kako je i radila kada je katastar bio u pitanju? Očekujem od ovog medija kojem vjerujem.
  Anketa je strašan pokazatelj pa zašto novinari ne istražuju lupeštine i ostalo u Kotoru? Hvala vaš vjerni slušalčac i čitalaca sajta.

 3. Zbog cega se cekalo 4 mjeseca?
  Smijesno!
  Evo aktivno pratim vijesti na svim portalima i nesto ne procitah rezultate ove radne grupe pa nam pojansite sto je to uspjesno uradili, o kojim rezultatima je rijec – pitanje je za g-dona Vukcevica, naravno….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].