Kotorska policija uhapsila Miloša Tošića iz Pljevalja zbog razbojništva

4
Igor Popović, šef kotorske policije

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, u koordinaciji sa Centrom bezbjednosti Pljevlja, rasvijetlili krivično djelo razbojništvo počinjeno 16. aprila 2015. godine u kotorskom marketa “Roda”.

Zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo lišen je slobode Miloš Tošić (22) iz Pljevalja.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.T. 16. aprila ove godine, oko 21.15 časova, maskiran i uz prijetnju nožem od radnice u marketu “Roda“, u naselju Dobrota u Kotoru, uzeo 500 eura pazara, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Obaviješten je zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Kotoru i izvršen uviđaj na licu mjesta.

Pretragom terena pronađeni su predmeti koji su, zajedno sa tragovima izuzetim tokom uviđaja, upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Sprovededne policijske mjere i radnje policijskih službenici na rasvjetljavanju ovog događaja, kao i izvršena vještačenja u Forenzičkom centru, dovele su do identifikovanja Miloša Tošića i njegovog hapšenja.

Osumnjičeni Miloš Tošić je, uz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Kotoru, zbog osnova sumnje da je počinio KD razbojništvo.

Od početka 2015. godine do danas, na području Kotora počinjeno je 10 krivičnih djela razbojništvo, od kojih je do ovog momenta rasvijetljeno sedam ili 70%.

Za izvršena krivična djela koja su u prethodnom periodu rasvijetljena otkriveno je i nadležnom tužiocu procesuirano ukupno 14 lica koja su osumnjičena da su počinila ova krivična djela.

4 KOMENTARI

  1. Jezikoslovac ostavi se teorije.pišu i govore stručnim vokabularom.Važno je da nešto rabotaju i vataju kriminalce i lupeže i da to javno saoptavaju.

    • Linguista
      Ne mogu se ostaviti teorije, jer ne želim njihov stručni vokabular. To je poenta, jer je njihov stručni vokabular, nredbodavajući, nedodirljiv, komandirajući, staljinistički, antislobodarski, antiknjževni. To je ono čega smo se oslobodili 1948 godine, i ne vratilo nam se nikada. To je ono što prijeti da se vraća iz zaboravljenih dubina, i navlači sa sobom tamne oblake prišlosti.

  2. Tekstualno , gramatički i književno, jezik koji koristi policija, ne odgovara našem govornom jeziku. Vuk je Karadžić ovuda šetao prije skoro 200 godina, mučeći se jadan, da dokaže i nauči, da je jezik kojim govori narod , jedini dobar pravi i razumljivi svakome. Nigdje se danas ne može, u narodu, u novinama ,na televiziji, susresti jezik, ovaj gore policiski, kojega koristi naša policija, i to skoro na cijeloj teritoriji CG. Izgleda nam ovako da oni ne dolaze iz istih škola, koje smio učili i mi, ostali. Kao da oni nisu imali predmet srpski jezik i književnost, ili srpskohrvatski ,zavisi kad je ko završio škole. Kao da njih nisu učili profesori što je to lijep jezik i jasno izražavanje, i korištenje rzumljivog i govornog jezika.
    Žo mi je jedino Skale radio, i drugih novina i glasila, što “moraju” navodit policske izjave doslovno, bez prava na jezičko moduliranje. Žao mi je i policiskih službenika, koji moraju pisat izvještaje, novokomponitranim službenim jezikom, a koji će ako ovako nastavimo , dobiti vrhunske nagrade gospodina Njegoša Petrovića, čim se odnekud i on jadan pojavi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].