Kotorska pijaca ne smije biti vašar

8
kotorska pijaca

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Komunalna policija iz Kotora ovih dana pojačava aktivnosti na uređenju gradske pijace i suzbijanju vanpijačne prodaje.

Neće se više tolerisati nered i vašarište u gradu koji je na svjetskoj listi UNESCO-a, već će se regulisati uređenje gradske tržnice po standardima definisanim regulativom pijačnog reda, kazao je za Skala radio Zoran Vučinović, načelnik ove policije.

Na gradskoj pijaci neće biti dozvoljeno postavljanje privremenih objekata tipa držača, produženih tezgi, štandova i tome slično, na način koji apsolutno ne odgovara ambijentu grada.

Takođe će biti rigoroznije kontrole i mjere u spriječavanju vanpijačne, nelegalne prodaje na javnim površinama, koja već duže cvjeta, posebno ispred dva supermarketa “Ela” u Škaljarima i Dobroti.

Vučinović potencira još jedno narušavanje komunalnog reda, a to je zloupotreba kanalizacionog sistema od strane pojedinih građana koji atmosferske vode usmjeravaju u ovaj sistem.

Komunalna policija i u ovom slučaju intenziviraće svoj svakodnevni rad, kazao je Vučinović.

8 KOMENTARI

 1. Po mom mišljenju da ova pijaca na rivu nije aktuelna jer je ružna slika pred vratima starog grada.Prvo vašar subotom uvijek stvara gužvu u prolazima, drugo što je ružna slika u ljetnoj sezoni, i da je blizu jedinstvenog autoputa preko Kotora itd… Predlažem preseljenja pijace na drugo mjesto npr bivšeg Rivijere,Autoboke i industrije ležaja đe imaju slobodan prostor. I na kraju ne bi zabranio vašar na kotorskoj pijaci.

 2. Sjećam se jednog starog kotoranina, koji je volio da šeta po “Pjaci od rive” sa društvom. Jednog zimskog dana kada je duvala bura on se prošetao do gradskih vratiju i privirio vani: ” A ne, neću tamo, hladno je” i vratio se u grad.
  Izgleda da mnogi koji se ovdje javljaju nisu izašli iz starog grada ili ne vole da to rade, pa za njih drugi i ne postoje.

 3. Nista nam ne valja. Sto god da se rijesava na bolje ne mozes nasemu narodu ugodit nikako. Grintavi smo na sve a i cravoj babi kriv ….. ne valja.

 4. A što je sa pijacom u Dobroti? Porušena je pijaca pored Ele, a već mjesec dana ovaj prostor izgleda kao najgore vašarište poslije radnog vremena.
  Uzgred, da li mislite da je pijaca ispred gradskih zidina jedino rješenje za Kotor i okolinu? Da bi se do nje došlo treba se parkirati na najskupljem parkingu u Kotoru i to ako ima mjesta.
  A o tome da je Kotor grad svjetske baštine, mi to svi znamo ali znamo i da za nas građane Kotor nije samo prostor u i oko gradskih zidina, Dobrota je, na primjer, mnogo veća od grada u zidinama i po veličini i po broju stanovnika najveća mjesna zajednica u kotorskoj opštini, pa nema ni svoju mjesnu zajednicu ( pardon, nema predsjednika ) a eto više ni svoju pijacu,

 5. Kotorska pjaca je turisticka atrakcija kao takva. Nema je ljepse nidje. Jes da bi trebalo uves malo reda ali vjerujte ona je srce i dusa ovoga grada. Kada bi je mnogo po vojnicki sredili ne bi to vise bila ta pitoresknost i taj milje. Zato pazljivo sa oprezom. Jes da je najskuplja ali mi je premila i prelijepa. Ocuvajmo nasu pjacu dusu grada Kotora jer su i tako poslije potresa osakatili stari grad i njegovo jezgro zato cuvajmo nasu PJACU.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].