Kotorska Muzička škola „Vida Matjan“ uskoro u novom ruhu

1
kotorska Muzička škola

U kotorskoj Muzičkoj školi „Vida Matjan“, osim muzike čuju se ovih dana i neki drugi zvuci i to mašina i alata, budući da se radi na poboljšanju materijalno tehničkih uslova u zgradi ove ustanove.

Kompletni plafoni se zamjenjuju mineralnim pločama, mijenja se rasvjeta, farba drvenarija i kreči cjelokupan prostor.

Slijedi i postavljanje novog parketa, saopštila je Skala radiju prof. Jelena Ljoljić, direktorica Muzičke škole.

Nov miris, duh i entuzijazam, kako je kazala Ljoljić, učiniće da se ljepše i lakše radi u školi duge muzičke tradicije u kojoj su se obrazovala mnoga prestižna imena muzičke umjetnosti.

“Ova škola bila je i biće rasadnik talenata za čiji rad moraju biti adekvatni uslovi i prava atmosfera. Mlada ekipa i timski rad žele napredak i sa novom energijom može se mnogo više”, smatra naša sagovornica.

Prioritetna aktivnost u Muzičkoj školi “Vida Matjan” biće nabavka nedostajućih instrumenata i zamjena zastarjelih, poput kalvira starih preko 40 godina i dozrelih za promjenu.

Potrebno je dopuniti i duvačke instrumente, prije svega flaute, pa je u planu za početak nabavka 4 flaute, budući da u školi radi duvački orkestar.

Muzička škola ovu nabavku obavlja iz sopstvenih sredstava iz fonda za održavanje instrumenata.

Skupa je to investicija, ali korak po korak i po ozbiljnom planu koji ima direktorica, za koji kaže da je ostvarljiv i zvuči vrlo primamljivo.

1 KOMENTAR

  1. Bravo Jelena!
    Ipak, bojim se da ti je okruzenje jako oskudno u svakom pogledu.
    Nema vise Kotora kojem bi ti pripadala!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].