Kotorska Komunalna policija preduzeće sve mjere u skladu sa zakonom

43
Metalni krst iznad Risna

Povodom postavljanja metalne konstukcije u obliku krsta sa svijetlećim elekto – kablovima priključenim na agregat, na brdu Gradina iznad Risna, Komunalna policija opštine Kotor oglasila se saopšenjem u kome se navodi da  će preduzeti sve mjere, postupke i radnje u skladu sa Zakonom i  drugim pozitivno – pravnim propisima.

Takođe će obavijestiti nadležne državne organe čiji je predmet rada zaštita državnih interesa Crne Gore, naveo je u saopštenju koje je proslijeđeno Skala radiju načelnik kotorske Komunalne policije Zoran Vučinović.

Podsjećamo da je metalni krst sa četiri oscila ponovo postavljen na brdu Gradina iznad Risna iako ga je prošle godine 16. januara sa tog istog mjesta uklonila Komunalna policija uz asistenciju kotorske Ispostave policije.

Skala radio je u saznanju da je krst postavljen uz blagoslov i pomoć Srpske pravoslavne crkve, na javnoj površini i bez odobrenja nadležnih organa čime su ova vjerska zajednica i počinioci javno prekršili zakon.

Institucije sistema Crne Gore nijesu ni ovoga puta reagovale, baš kao što to nijesu uradile ni prošle godine.

Zato  ne bi trebalo da čudi da svako ko poželi, pa i vjerske zajednice mogu svoja obilježja da postavljaju na javnim površinama bez straha da će zbog toga odgovarati.

Namjerno kršenje zakona Crne Gore sa ciljem ugrožavanja nacionalne i vjerske mržnje trebalo bi već jednom da zabrinu državne organe koji se bave ovim i sličnim pitanjima.

Zakon mora za sve da bude isti, čuli smo upravo u Risnu od građana koji u strahu od osvete nijesu smjeli da se predstave.

Raniji naslov Kotorska Komunalna policija: Skinuće se metalni krst iznad Risna je autorski Skala radija na koji ima potpuno pravo jer nije zloupotrijebljen smisao saopštenja.

43 KOMENTARI

 1. Молио би ве ако бишесте ови крст у Рисан пуштили тамо до српске и православне нове године да нам jош грије срце. Фала ви.

 2. Kao perjanica srbofobije u Boki, očekuje se da Skalaradio pokrene
  kampanju za skidanje one zastave sa četiri ocila, koja vijori na
  crkvi Sv.Nikole u našem gradu svih 365 dana u godini.
  Ono na Gradini svijetli samo – desetak dana.

  • Neka zastava vjoi kad smo se navikli dabje tu.kad su jevstavili niko nije protestovao. Medjutim za titovih 50 godina nikad nije vijorila. Jeli vijori iz slave ili iz inata a neznam, ali oni koji su je postavili znaju. Drzavne ustanove vijore drzave zastave, konzulati ambasade itd, a od crkava poneke katolicke zastvu Sv. ztripuna samo na dane svetkoine, ali nijedna ne vijori drugih obiljzja. U zadnje doba su pocele neke stranacke lokalne kancelarije vijoriti zastave nekih stranih drzava. Nije to dobro. Sto bi trebalo onda udruzenje Italijana i austrijanaca da vijore taijansku i austrisku zastavu na njihovim kancelarijama. Pa dokle tako, bio bi cijeli grad iskicen raznim zstavama, dali iz postovanja i potrebe, ili iznekih drugih pobuda.

 3. Krstolomci sa Skale i njenog foruma sire hristofobiju i srbofobiju. To poprima znake ozbiljne sociobolesti.

  • Gospodine Jaramaz, postoje li u Crnoj Gori, konkretno u Risnu i Kotoru objekti koji služe pravoslavnim Srbima da se Bogu mole? Ruši li ih ko? Ovdje se ne radi o krstu niti ugrožavenju Srba, ovdje je upravo suprotna stvar! Riječ je o kršenju Zakona, i ako oćete, o inaćenju prema pripadnicima drugih konfesija, ali i ateistima. Ko vjeruje u Boga i ko se ponaša u skladu sa Božijim zapovjedima, ne trebaju mu nikakvi krstovi oko vrata, retrovizora i slično da to Bogu pokažu. Ovi što se kite krtovima, ljube oltare, postavljaju razne protivzakonite neosvještane krstove i simbole, ti su Vam daleko od Boga. To ne čudi, kad se uzme u obzir činjenica da isti popovi (koji komuniciraju sa Svevišnjim – valjda telepatski), krše Božije zakone i pozivaju na neslogu i razdor. Užas jedan koliko Crkva (bilo koja) kao institucija čudo radi. Vjerujem u Boga, ali u popove i razne skalamerije NE!

   • Brao.Zna se ko financira te nepodobštinu u Rizonikum.
    Oni SSSSLeka Srbin iz Pazara.Te se nafurbio dolara u naftnijem kompanijjama
    A krst prpinju kriminalci ,svijem poznati.
    Tu je i jedam mali mišić,od ovijeg neki SSSSStojanović,protuva sitnosopstvenička lopuža vojna.Neki SSSSDašić i njegove kćeri nifomanofobične
    I ostali ini,svi ig zna mo.
    Ujutro na pjacu,bljuju.E lipo.
    A ovi im prijete umjesto da ig ćiketaju ,jednim dinamitom to poruše,jer urušava nacionalni suživot i vrijeđa nas koji smo drugijeh obzora.
    Nas koji volimo drugog,ali ga ne razapnjemo na antene svemirske i vitaminske
    Adio i Lijepo snijevali!

 4. A KAD CE TO KOMUNALNA PREDUZETI SVE ZAKONOM POTREBNE MJERE??? Iduce godine ili nedje prije ljeta??? Neka im sad lijepo sklope tu skalameriju kad im prodje njiova nova godina, jer im nece trebat do naredne godine. Nemote da im sto pokvarite i kad zavrsite rabotu onda objavite da ste ucinjeli sve po zakonu!

  • Upravo tako će biti Joveta. I to će im biti sva rabota, po zakonu, odnosno to će im biti “Po zakonu sve preduzete potrebne mjere”.HAHAHAHAHA ….Smiješno i tužno od nemoći, pa bar da ne objavljuju ništa. To bi bilo daleko poštenije.

   • Brao Matkoviću.Zbog toga i nemoš bit načelnik krimalistike ,no ti dovode ove z bande.A ti sposoban
    A tebi častan zet.A ti vazda po zakonu rabotao,dok se sa Rankom K. nisi ufatio..
    Brao.

  • Baš tako Joveta. Adio do godine uz obećanja da će završiti sve po zakonu i propisima ali kada opasnost pasa.

 5. ako ovo nije govor mrznje sto se cuje i cita na talasima skale, onda ne znam sto je. osim lova na krstove, ne bi me zacudilo da odole uskoro krene i lov na ljude ‘neprihvatljive’ nacije i vjeroispovijesti. zastrasuje cinjenica da ovoliko ljudi bez stida i straha propagira mrznju i netrpeljivost prema svojim sugradjanima, njihovoj kulturi, vjeri, simbolima…opasna vam je ova rabota vrli nasi stogod i kogod da ste.

 6. Grđe nam Bog dao kad nema zakona, i kada zadužene službe komunalna policija i ostali, ispostava policije, politički prvaci , nevladine organizacije i udruženja građana ne rade svoj posao. U srbiji recimo i ostalim zemljama iz regiona nema ni pomena da se simboli druge države javno ističu. kod nas zato može sve.

  • Što ti je jadan Zdravko komunalna policija ne radi ni ono što joj je dnecvni posao. Jesi li viđeo parkirane aute kod Lučke kapetanije pa skroz trotoarom na mostu za Božić? Đe su a ovam na sva zvona apeluju i prijete kaznama a kada treba nema ih na tir od puške. “Svi junaci nikom ponikoše”….

 7. kome se ne svidja u boku neka onda ostavi one koji skladno zive sa svima na miru.Ne moze sve bit takvima po taman a ako im je lose niko ih ne drzi

 8. Mjesto da Komunalna pol. radi svoj posao koji im je opisu
  redovnih dužnosti, oni se okomili na rušenje hrišćanskog
  simbola.(!)
  I to u godini kad se slavi 1700 godina Milanskog edikta.
  Car Konstantin se premeće u grobu!
  Zašto ne utišaju paklenu muzičku buku u ljetnim mjesecima, na dopušteni
  nivo po kotorskim pjacetama, koja stanovništvo iz okolnih zgrada
  dovodi do očaja?
  Ćić!
  Kotorska Kom.pol. ne opravdava svoje postojanje, jer samo
  unosi zbrku u preplitanju nadležnosti redovne policije.

 9. Moje mišljenje da krst može ostati ali bez 4 oscila jer je krst simbol hrišćanstva. Ova 4 oscila treba smaknuti zato što je srpski simbol a ovo je država Crna Gora a ne Srbija. Takođe bi trebalo i metalnu crkvu na Rumiji smaknuti.

   • Možete naravno, ja ću vam sigurno pomoći i doći kada ga budete postavljali iako nijesam vaše nego pravoslavne vjere ali sve može. A što vi i ostali vjernici drugih vjeroispovijesti ne možete postavljati svoje simbole gdje god hoćete i kako vam na volju.

   • Evo Maki2 , ja kao srbin cu ti pomoci da stavis taj tvoj polumjesec na Vrmac. niti mi smeta , ali mi smeta sto neki hoce da sruse crkvu na Rumiji i casni krst.

    • Zahvaljujem na rzumijevanju i postovanju. U sali sam ovo pitao, a nebih imao hrabrosti mjesec postavljat jer znam koliko su se Bokelji borili protiv mjeseca. Mi smo sasvim zadovoljni ako mozemo u miru nase blagdane obiljeziti i da nas niko radi toga ne vrijedja. Pozdrav svijema.

 10. Vjerovatno je i ovu eksploziju u Zagrebu izazvao isti Risnjanin.
  Predlazem da ove nase revnosne opstinske policijote, nakon Risna, posalju u Zagreb da nadju zloceste teroriste.

 11. Ostaje nam da se u Boga nadamo da ce se Zerar Depardje helikopterom spustiti na Gradinu.
  Dako onda Skala i Vucinovic prestanu krstove oburdavati i “loviti vjestice” po Boki.

 12. A sto je ovo ljudi,ko da mi u Riznu jedemo zive ljude evo svi portali od Slovenije do Makedonije pisu kako u Risan svijetli krst na brdu a kao svuda je u lijepoj nasoj MNE je sve potaman,zaposlenost je oko 98% industrija se blizi njemackoj produktivnosti i tako sve od reda.Ajde jadni sutite imate Vi vaznijeg posla od nesretnih risnjana kojima je jos ostao samo ovaj krst a ostalo ste im sve oduzeli vec ranije

  • Bravo n bird, potpuno se slazem. Risan je ostao slijepo crijevo nase Opstine. Velika buka se digla oko svjetleceg krsta. Tv dnevnik se produzio za cijelih 10 minuta, razglabajuci o “tom problemu” i intervjuisuci ljude koji i nisu risnjani.

 13. Komunalna Policija Kotor nije u nijednom dijelu svog saopštenja izjavljivala “DA ĆE SKINUTI METALNI KRST”…To je slobodna interpretacija urednika i redakcije.

  • Naslov je svakako autorska interpretacija Skala radija na koji ima apsolutno pravo jer ničim nije ugrozio vjerodostojnost dobijenog saopštenja. Logično je da se krst mora maknut ako će se postupiti po zakonu na koji se poziva Komunalna policija. To je i bila inspiracija Skala radija za naslov. Isključivo poštovanje zakona i ništa više.
   Naslov teksta smo promijenili isključivo na zahtjev Komunalne policije koja na to nije imala pravo ali nas je na to obavezivala naša dosadašnja korektna saradnja. Uz napomenu da je ovo bio izuzetak koji se više nikada neće ponoviti Skala saopštava da će pratiti sve aktivnosti u vezi djelovanja Komunalne policije i kotorske Ispostave policije kao i drugih institucija sistema kada je u pitanju ovaj i slični slučajevi krsenja zakona.

  • Gospodo iz komunalne policije, Takva vam je svaka rabota! Snaga i petlja prijatelju!!!!!!ONda dolaze rezultati a ne nadgornjavanje oko naslova koji je nije g nego se pas

  • Gospodine VUčinoviću, vaš učinak od kada ste došli na mjesto načelnika komunalne policije je sljedeći:
   Ni jednu terasu od kafića u Kotoru nijeste smanjili, suncobrani , tende i ostali krnevali i dalje pokrivaju grad ljeti posebno. Dalje, dozvolili ste vitrine sa sladioledima da nas dočekuju bez ukusa i stila na vrata grada i to skalamerije . Zatim, pored nekih ugostitelja ne smijete proći a kamo li da im ugasite mutziku i to onu najtragičniju koja razara. Uporno i samo obećavate. O ovom krstu je sprdnja svake godine potpuno ista priča,obećanja vaših prethodnika i vas lično. Obradovalasam se ipak kad sam prošle godine viđela kako ste tu skalameriju na kraju uklonili. I što opet su postigli svoj cilj a vi opet obećavate ali kada je sve pasalo.Ako ne možete samo to recite onda javno. da nemate podršku i da zato dajete ostavku jer vam niko ne pomaže u sprječavanu bezakonja. Zato više rabote konkretne,manje obećanja i priče gospodine dragi.

   • Potpuno se slažem sa Vama. Od kada je došao na čelo Komunalne, Vučinović je zauzeo “stav”, i ništa više. Namijestio je gard, lijepo se počešljao i drži govore. Kažnjavaju obični narod zbog sitnih stvari (sa čim se slažem), a krupni problemi se sve više umnožavaju i postaju sve krupniji. Gospodine Vučinoviću, oćemo li krenut rabotat više? (ili se čeka kavi stančić kao stimulans) Kuku nam i jes!

 14. Sada vas već poštovane vlasti i ostali koji se pitate, obavještavam da ću dogodine na moj Božić, tj na Banji dan 24. decembra u svoj đardin postaviti ogroman svijetleći križ , da vidim oče li mi doć ko da ga digne.Hvala za razumijevanje.

 15. A ko će od rukovodstva iz DPS stati iza ovoga kad isto misle što i oni koji su ga postavili.Čast malom broju izuzetakaali se oni pitaju kao mački muž.

  • Tako je moj dobri Kotoraninu…Ti iz tzv…MEDIJSKOG SERVISA GRADA samo znaju,da se ovdje ispod raznijeh pseudonima novinarski posprdavaju.
   Da se zabiju iza kakvog pseudonima i da ođe izlože autorski tekst…pardon ,urednički koncipiranu blasfemiju.
   A znamo te male pantigane,i kad su pod maskama,znamo ih.atako su lipi i dobri predstavnici jedne retrogradne politike,a podržasvaju ih ovi iz odbora koji su na vlast…

 16. Do sljedeće godine kao i vazda. Imaju i pravo kad nema praav niti države.Ostavljen je Vučinović da se bori sam.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].