Kotor za đecu

3

Vesna Leković

Vesna Leković

Nevladina organizacija “Expeditio” iz Kotora realizovala je sajt pod nazivom “Kotor za djecu” na internt adresi www.upoznaj-kotor.me

Sajt je zamišljen kao edukativno putovanje kroz istoriju i kulturu Kotora sa prikazom grada, mapama, kvizom za provjeru znanja, atraktivnim ilustracijama i omogućiće djeci Boke Kotorske i iz drugih djelova Crne Gore da se upoznaju sa vrijednostima ovoga područja.

Podršku za realizaciju sajta “Kotor za djecu” Expeditio je dobio od Turističke organizacije Kotora i Centra za informisanje i savjetovanje mladih “Kompas” iz Kotora.

Prema riječima Vesne Leković, ovim sajtom će se  najmlađima približiti  kulturne i geografske karakteristike, prirodne ljepote Boke, zatim palate, crkve, trgovi i znamenite istorijske ličnosti Kotora, gradske priče i legende, uz korišćenje lokalnog jezika punog romanizama koji se koriste u Boki.

3 KOMENTARI

  1. Hvale vrijedan poticaj da se novoj generaciji na suvremen nacin priblizi svo blago i ljepota povjesti grada i ljudi.

    Ocuvanje Kotorskog jezika, bokeljske, raznolikosti dialekta otkrit ce svu snagu opstanka svoga na svome u zagrljaju s svim jezicim koji se govore u Boki.

  2. Neka prvo našu đecu nauče oni što primaju plate a male su im da ih uče tuđim jezicima i istoriji . Znači, u školama nastavnici i čuveni kotorski profesori-čast rijetkim časnim ali zaista rijetkim koji znaju svoj posao i pedagogiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].