Kotor mora dobiti status koji zaslužuje

3
Liberalna partija

Vido Drašković

Vido Drašković

Za spas Kotora od dalje degradacije posebno njegovog statusa po kome Kotor nije grad nego opština u Crnoj Gori. Opštinski odbor Liberalne partije Kotor pokreće inicijativu o izmjeni Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

Materijalni spomenici kulture i njihova harmonija sa prirodom, obezbijedili su Kotoru mjesto na svjetskoj listi prirodne i kulturne baštine, a mi to ne prepoznajemo, već odlukom Ministarstva kulture i ćutanjem državnog parlamanta i Vlade, Kotor je na nivou provincije, kazao je za Skala radio Vido Drašković, predsjednik kotorskih liberala.

Opštinski odbor ove partije će predložiti lokalnom parlamentu da uradi radnu verziju Zakona o izmjeni Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore koju bi proslijedio Vladi i Skupštini Crne Gore.

Na taj način Kotor bi dobio status grada kulturne baštine koji je imao kroz vjekove, a ova promjena bi izazvala i promjenu Zakona o finansiranju lokalne samouprave, kazao je Drašković.

3 KOMENTARI

  1. Perastu su poslije drugog oslobodilackog rata ukinuli statut grada(ostavili su mu vatrogasce)sad je na redu KOTOR??!!!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].