Kotor i portugalski Obidos spremni za saradnju

0
Susret koji garantuje saradnju

Telmo Faria i Marija Ćatović

Telmo Faria i Marija Ćatović

Ovih dana u Kotoru je boravio gradonačelnik portugalskog grada Obidosa gospodin Telmo Faria sa saradnicima.

U prijateljskom susretu sa Marijom Ćatović gradonačelnicom Kotora, visoki gost nije skrivao oduševljenje kulturnim i istorijskim nasljeđem i prirodnim ljepotama Kotora i Boke, gostoprimstvom ovdašnjeg stanovništva otvorenog srca i uma, kako je rekao i ogromnim potencijalom kojeg Crna Gora ima.

Mogućnosti za saradnju Kotora i Obidosa, dva stara grada sličnog profila, su velike na svim poljima, a posebno u razmjeni kulture, održivog razvoja i očuvanja prirode, kao i projektima uštede energije.

Gradonačelnik Telmo Faria je pozvao Mariju Ćatović sa delegacijom da posjeti Obidos i direktno se uvjeri kako funkcioniše sistem, posebno u dijelu javne rasvjete tehnologijom led dijoda koje čine uštedu struje i do 50 odsto.

Ćatovićeva se zahvalila Telmo Fariu na posjeti i na njegovom proučavanju mogućih oblika saradnje koje je predložio i obećala uzvratnu posjetu.

Ona je pokazala posebno interesovanje za projekat održivog razvoja i uštede električne energije za koji vjeruje da će se realizovati u narednom periodu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].