Kotor grad muzike i mladih

0
Luka Pejović

Luka Pejović

Luka Pejović

Marina Dulović

Marina Dulović

U Kotoru se u srijedu 20. aprila završava 38. Festival mladih muzičara Crne Gore, koji je okupio 450 učenika iz 14 osnovnih i 4 srednje škole, kao i studente Muzičke akademije.

Oni su se takmičili u disciplinama: klavir, duvači, kamerni sastavi, solo pjevači i orkestri, i nastupali na više scena u gradu u koncertnoj dvorani Muzičke škole – crkvi Svetog duha, u prostoru Istorijskog arhiva, sali kina “Boka” i dvorani Kulturnog centra.

Koncerti su bili izuzetno posjećeni, grad je na mnogim mjestima muzikom pulsirao.

Kotor je grad koji je živio i živi sa mladima i muzikom, kazala je za Skala radio Marina Dulović, direktorica kotorske Muzičke škole.

Organizatori festivala su kotorska Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” i Zajednica muzičkih škola, a pokrovitelji Festivala su Ministarstva prosvjete i kulture.

Najmlađi učesnik i dobitnik “srebrne lire” na trubi, Luka Pejović ne skrivajući zadovoljstvo svojim prvim nastupom i nagradom koju, kako kaže, nije očekivao, kazao je za Skalu da voli ovaj instrument i da mu je želja da bude član Gradske bleh muzike.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].