Kotor će sačuvati gradsku pijacu i obezbjediti sve uslove za njen kvalitetan rad

4
Markat

Gradska pijaca, jedan od simbola našeg grada, radiće i ubuduće u postojećim gabaritima, saopštavaju iz kabineta predsjednika opštine Kotor.

Neće biti otvaranja gradskih bedema, niti bilo kakvih promjena u namjeni gradske tržnice.

Biće preduzete neophodne radnje kako bi se stvorili tehnički uslovi i za prodaju proizvoda životinjskog porijekla, što će zahtijevati određenu rekonstrukciju ovog objekta, rečeno je na sastanku predsjednika Opštine dr Aleksandra Stjepčevića sa direktorima d.o.o. ”Komunalno” i Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Gradonačelnik Stjepčević je naglasio da rješavanju ovog problema treba pristupiti hitno, jer je to u interesu građana kotorske opštine.

Prema njegovim riječima, u skladu sa mišljenjima nadležnih inspekcijskih službi, treba preduzeti sve mjere kako bi se na gradskoj pijaci mogli prodavati proizvodi životinjskog porijekla, uz poštovanje standarda o bezbjednosti hrane.

Direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud ukazao je na neophodnost stvaranja tehničkih uslova za prodaju proizvoda životinjskog porijekla (meso, mliječni proizvodi, jaja i riba).

Prema njegovom mišljenju, zahtjeve Veterinarske inspekcije treba tretirati kao projektni zadatak, potom tražiti arhitektonska rješenja uz odgovarajuću proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača, a predračun bi pokazao koliko bi koštali radovi.

Direkor d.o.o. “Komunalno“ Zoran Mrdak informisao je učesnike sastanka da su preduzete radnje za rješavanja ovog problema, tako što je izabran konsultant, a na terenu snimljeno faktičko stanje i urađen projekat za koji bi trebalo opredijeliti oko 200.000 eura.

Projektom bi bili ispoštovani zahtjevi Veterinarske inspekcije, kao i svi standardi bezbjednosti i kvaliteta hrane.

Iz “Komunalnog“ je Opštini upućen zahtjev za urbanističko-tehničke uslove, kako bi moglo početi prikupljanje potrebne dokumentacije za što hitniji početak radova.

U očekivanju odgovora, direktor Mrdak je zamolio da nadležni Sekretarijat što prije pristupi izdavanju UT uslova.

S obzirom da su predviđena sredstva od 55.000 eura nedovoljna, on je predložio da se ostatak obezbijedi učešćem Opštine, konkurisanjem kod međunarodnih fondova i u kontaktu sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Učesnici sastanka usvojili su sljedeće zaključke:

•        Potrebno je da Sekretarijat za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje u što kraćem roku obezbijedi izdavanje UT uslova za rekostrukciju gradske pijace u postojećim gabaritima i zatraži od Uprave za zaštitu kulturnih dobara izdavanje konzervatorskih uslova.

•        Obavezuje se d.o.o.. “Komunalno“ Kotor da Upravi za zaštitu kulturnih dobara dostavi sve zapisnike Veterinarske inspekcije.

•        Obavezuje se direktor d.o.o.. “Komunalno“ Kotor da, nakon dobijanja UT uslova za rekonstrukciju gradske pijace u postojećim gabaritima, a po potrebi i ranije organizuje sastanak sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove, Veterinarskom inspekcijom, Upravom za zaštitu kulturnih dobara i Sekretarijatom za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje, kako bi se postigao dogovor o dobijanju dozvole za prodaju proizvoda životinjskog porijekla na gradskoj pijaci.

Saopštenje iz kabineta predsjednika opštine Kotor

4 KOMENTARI

  1. Dube im je sinoć na orvaranje fešti najbolje poručila. Svaka čast! Treba objaviti onu njenu pjesmu.

  2. …”sekaju” sa kavanama-restoranima-bašticama i baštama i ostalim ugostiteljskim objektima-duž našijeh-“a jevropskijeh putova”-đe su načičkani objekti-(proizvodno tursitički kapaciteti)-uz naše putove-đe ih svaki dan decenijama -“kade i prekađuju” sa “izduvnim gasovima”-na iljade auta? Sa više otrovi i smoga-nego li pjacu Kotorsku-“Markat…? E bora mi-sadake viđu da je moj đeko bio u pravu-kad šćaše reći:”kuku tome ko se sam ne odbrani-no ga brane sudovi i ostali grešnici-naše odomaćene vlasti”-kako su je nekada zvali (onu “komunjarsku”)-odnarođena-otuđena od naroda-tzv ondarake “narodna vlast”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].