Kotor brod ljubavi, djeca na njem kormilari

1
Nikola Goliš

Nikola Golis

Nikola Goliš

U Kotoru gradu, koji je 19 ljeta domaćin festivala pozorišta za djecu, sa najmlađima u školici glume radi Petar Pejaković, pozorišni reditelj i predsjednik Fondacije festivala.

Sa prvim lekcijama glume otkrivaju se talenti i ova škola koja radi pri kotorskom Centru za kulturu dobro je polazište za sve one kojima je umjetnost rođenjem data, kazao je Pejaković za Skala radio.

U njoj se radi na scenskom pokretu, malim dramaturškim formama, jezičkim vježbama i tome slično.

Devetogodišnji Nikola Goliš, polaznik ove škole, jedva čeka, kako nam je kazao, časove glume zbog igre i vježbe govora.

U Fondaciji Kotortski festival pozorišta za djecu spremno dočekuju ovogodišnji 19. po redu festival njihovog teatra, koji će se tradicionalno održati od 2. do 10. jula.

Ove godine biće 14 predstava profesionalnih pozorišta iz ukupno 10 zemalja, nešto više nego prošle.

U pratećem dijelu festivala dječijih pozorišta biće i novina uz rok koncert za djecu sa poznatim dječijim pjesmama koje će izvoditi sedam-osam bendova.

U pripremi je pokretanje i izdavaštva, knjige vodiča za djecu kroz grad i njegovu istoriju, a na okruglim stolovima festivala cilj organizatora je da mladi pored stručnjaka i teoretičara uzmu što više učešća.

1 KOMENTAR

  1. a koliko se plaća ta školica i ko može sve odit tamo. Bravo mali , pametan si i na mladima svijet ostaje!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].