Kotor – centar za neuro nauke

1
Institut za biologiju mora Kotor

Dr Aleksandar Joksimovic

dr Aleksandar Joksimović

U kotorskom Institutu za biologiju mora nedavno je održana ljetna međunarodna škola u okviru njemačkog programa za stipendisanje mladih saradnika i studenata.

Ova škola je bila posvećena neuro naukama i izučavanju sistema i modela za prenos i transmisiju neuro impulsa koji su bitna komponenta svakog živog organizma.

Predavači su bili profesori i studenti sa biološkog fakulteta, odsjeka za neuro nauke iz Beograda i grupa profesora sa Univerziteta iz Lajpciga.

Međunarosdnoj školi prisustvovali su i profesori sa Podgoričkog univerziteta kao i stručnjaci iz kotorskog Instituta za biologiju mora koji su se upoznali sa novim putevima kojima će ova nauka ići u budućnosti, kazao je za Skala radio Aleksandar Joksimović, direktor Instituta za biologiju mora u Kotoru.

Zaključak skupa je da se u  Kotoru uspostavi centar neuro nauka, koji je prije 30-ak godina Kotor imao, a partneri u ovom poslu biće katedre sa biološkog fakulteta u Beogradu i katedre sa Univerziteta u Lajpcijgu, kazao je Joksimović.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].