Korak naprijed u kvalitetu ovogodišnjeg Festivala pozorišta za đecu

0
Petar Pejaković

Petar Pejaković

Petar Pejaković

U Fondaciji Kotortski festival pozorišta za djecu spremno dočekuju ovogodišnji 19. po redu festival njihovog teatra, koji će se tradicionalno održati od 2. do 10. jula, kaže za Skala radio Petar Pejaković, reditelj i predsjednik Fondacije festivala.

Program je u najvećem procentu završen već sa datumima i satnicama i ove godine biće 14 predstava profesionalnih pozorišta iz ukupno 10 zemlja, nešto više nego prošle.

Pejaković najavljuje po prvi put predstave iz Sjedinjenih država i Azije prema dogovorima sa tamošnjim pozorištima.

Zadržan je koncept podjele predstava na dramske i lutkarske uz nova multimedijalna, scenska izražajna sredstva, sa što više igre na otvorenom prostoru, objašnjava Pejaković.

Kotor je jedinstven grad i u njemu je sve pozornica, stoga je koncept da dođu predstave koje mogu da iskoriste grad i u toj simbiozi dobiju na kvalitetu.

U pratećem dijelu festivala dječijih pozorišta biće i novina uz rok koncert za djecu sa poznatim dječijim pjesmama koje će izvoditi sedam-osam bendova.

U pripremi je pokretanje i izdavaštva, knjige vodiča za djecu kroz grad i njegovu istoriju, a na okruglim stolovima festivala cilj organizatora je da mladi pored stručnjaka i teoretičara uzmu što više učešća.

Razmišlja i o mladima sa hendikepom uz socijalnu odgvornost da i oni budu prisutni, kazao je Pejaković i zaključio da festival otvara različite segmente.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].