Konstituisan Savjet Pomorskog Muzeja Crne Gore u Kotoru

1
Pomorski muzej u Kotoru
iz arhive: Pomorski muzej u Kotoru

Mileva Pejaković-Vujošević

Mileva Pejaković-Vujošević

Pomorski muzej Crne Gore Kotor održao je prvu sjednicu Savjeta ove institucije.

Predsjednik Savjeta je dr Radoslav Rotković, a članovi prof. dr Milja Radulović, Ljiljana Zeković – istoričarka umjetnosti savjetnica u narodnom muzeju Crne Gore, Tanja Vujović – etnolog konzervator i Slavko Dabinović – bibliotekar u kotorskom Pomorskom muzeju.

Savjet će raditi sljedeće 4 godine, a na prvoj radnoj sjednici je usvojen plan rada za 2012. godinu.

Mileva Pejaković-Vujošević direktorica Muzeja je upoznala Savjet sa bogatim kalendarom programa u organizaciji Muzeja za sljedeću godinu.

Između ostalog ona izdvaja tokom sljedećeg ljeta zanimljivu izložbu foto-dokumentacije posjeta poznatih ličnosti muzeju u Kotoru u periodu od 2002. do 2012. godine.

Ne zaboravljaju ni najmlađe u muzeju kojima za dane njihovog festivala pozorišta pripremaju promociju knjige “Vodič kroz muzej za djecu”.

Knjiga pod nazivom “Ljudi iz Boke” dr Antuna Sbutege takođe će biti promovisana u Muzeju, samo su od nekih aktivnosti Pomorskog muzeja koji će, kako kaže direktorica ovog zdanja, punim jedrima i u Novoj godini.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].