Konačno će se rasplesti klupko oko “Fjorda”

2
Marija Ćatović, gradonačelnica Kotora

Marija Ćatović

Marija Ćatović

Nakon vijesti da je investitor u kotorski hotel “Fjord” Majkl Finglton predmet istrage crnogorske Uprave za sprječavanje pranja novca, zbog prebacivanja preko 600 hiljada eura na račun njegovog sina, kako piše Ajriš Indipendent, gradonačelnicu Kotora Mariju Ćatović pitali smo kakva je dalja sudbina hotela “Fjord”.

Gostujući u emisiji Skala radija “U žiži” gradonačelnica Ćatović je kazala da se vrlo često okrivljuje Opština i ona na njenom čelu da se ništa nije uradilo povodom hotela “Fjorda” i URCA.

“Više puta sam objašnjavala  da se ne radi o preduzeću koje je bilo opštinsko i zbog toga Opština nema nikakvog uticaja”, kazala je gradonačelnica Ćatović.

Ali, bez obzira na to ona se obraćala Vladi i Ministarstvu finansija i imala sastanke vezane za hotel “Fjord”, “Jugooceaniju” i URC nekoliko puta, o čemu postoji obimna dokumentacija.

Prijedlog je bio da zgradu “Jugooceanije” preuzme Opština za svoj administrativni objekat, a u zamjenu zemljište Livnice bi pripalo invenstitoru.

“Došlo se do procjene jedne i druge parcele, išlo na sastanke u Vladu, kada je Lukšić bio ministar finansija. Uradili smo sve što je do nas bilo, ali do realizacije nije došlo, zbog toga što se jednostavno investitor više nije pojavljivao”, kazala je Ćatovićeva.

Na insistiranje Opštine donešeni su i planovi sektor 15 i sektor 16 i definisani hotelski kapaciteti i na jednoj i drugoj lokaciji.

Više od toga Opština nije objektivno mogla, kazala je ona.

Takođe je investitor, zahvaljujući zakonskim mogućnostima poreski zadužen za neizgrađeno građevinsko zemljište kako bi se konačno prisilio da nešto uradi.

Četiri računa su blokiran, a sada je proveden stečaj od strane Privrednog suda.

Ćatovićeva vjeruje da će se sada ovo pitanje napokon razriješiti i raduje je, kako je kazala, što Uprava za spriječavanje pranja novca ispituje tu stvar.

“Vrijeme je da  se od strane Vlade, koja je i potpisala ugovor, riješi pitanje titulara. To ne može trajati u nedogled”, i gradonačelnica Kotora vjeruje da će sve biti riješeno u toku ove  godine kako bi Kotor konačno dobio mogućnost da se na pomenutim lokacija izgrade ekskluzivni hoteli koji su mu nephodni.

2 KOMENTARI

  1. Gospodjo gradonacelnice, evo predloga… organizujte i platite premijeru Luksicu jedan dobar odmor u Kotor, pa d’ako se mozda zauzme vise oko Fjorda.
    Samo korupcija rjesava stvari, valjda je to vec jasno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].