Komunalna policija će neplatišama plijeniti mobilijar

15
terase na glavnom trgu

Zoran Vučinović

Plaćaju li ugostitelji u Kotoru zakup terasa lokalnoj upravi i poštuju li gabarite, pitali smo Zorana Vučinovića, načelnika opštinske Komunalne policije, koji nam je odgovorio da ovih dana većina vlasnika ugostiteljskih objekata izmiruje svoje obaveze.

Inače, uobičajeno je da tokom prva dva mjeseca u godini kasne sa plaćanjem dažbina.

Onima koji nijesu plaćali obaveze Komunalna policija je zaplijenila mobilijar.

Ovih dana podijeljeni su ukazi da u roku od sedam dana ugostitelji dostave dokaze da su platili terase.

Rok teče i ko ne izmiri svoje obaveze biće im uklonjen inventar sa trgova, kazao je Vučinović za Skala radio.

Što se gabarita tiče, Komunalna policija provjerava da li su u okvirima rješenja koje izdaje Sekretarijat za urbanizam i nema drastičnih kršenja, ali vrlo često ugostitelji pokušavaju da po jedan red stolova produže van granica dozvoljenih  gabarita.

Što se buke iz kafića tiče reklo bi se da je uspostavljen red, jer Komunalna policija u Kotoru radi u tri smjene što je rijetkost u ostalim gradovima na primorju.

Posljednja smjena je do ponoć ipo i nakon ovog vremena ova služba ne može da postupa u slučaju remećenja javnog reda i mira, jer to nije u njenoj nadležnosti, kazao je Vučinović.

15 KOMENTARI

 1. Ništa ovizi uraditi neće, niti će dovesti ugostitelje u red
  da svoje bašte ne šire van odobrenih gabarita.
  Zašto?
  Zato što se ugostitelji ne plaše ni Boga ni zakona.
  Eventualne prijave protiv uzurpacije javnih površina van
  dozvoljenog gabarita, na kraju sezone, sudovi mlako kažnjavaju,
  ili nikako ne kazne. Ili na drugi način ugostitelji
  uspiju izbjeći sankcije i drakonske novčane globe.
  Eventualne prijave, Komunalci po pravilu podnose na kraju sezone,
  tamo negdje 29.-30. avgusta.
  Upravo tako rade sa uzurpatorima zakupa plaža. Umjesto polovine
  plaže, ponegdje slobodan pristup ostave jedva na jednu petinu.
  Zato ova medijska reklama naših Komunalica je samo isprazna priča.
  A, ruku na srce, živimo u nekim zlim vremenima, pa je vrlo
  opasno biti komunalni policajac.

 2. Kako je pametan ovaj gospodin Vucinovic….a sto do sada nije preduzimao korake iz svoje nadleynosti, nego se posle tri godine sjetio da ce oduzimati mobilijar, sjetio se sada kada su mu rezultati naplate javnih prostora nikakvi…pa su ga malo podsjetili da treba da se naplati…pa to i jeste posao komunalne policije…naravno onamo gdje smiju uci…jer kod pojedinih ne smiju ulaziti…a oni se sire, sire, sire….no bih ga pitao dje su mu oni granicari tarasa da se tacno zna koliko je ko platio, oni u obliku fontane…e moj vucinovicu…tarase se dizu u sezoni a ne sada kada ih pola nema…

 3. Ja vas molim da Jolu DErinjaku ne ponesete nisto od mobilje. Iako on dipla i maltretira sa svojom SVIRKOM i GALAMOM i grajom narod, ipak mu nemote dirat mobilju, no dje će sjedat i nervirat ovi narod s njegovim biserima. Iako nije platio zakup prostora na ovome sajtu koga NAJOBILATIJE KORISTI OD SVIJA NAS. Nemote kumim vas dirat mu mobilijar

 4. Prolazim maloprije preko pjace pa vidim silikonom krpe krov,…, ovaj majstorluk iz Podgorice( fasade I krovovi ) je došao i kod nas :((

 5. Još je Mikelo i super, njegova slastičarna ima stila i ostalo. Njegov mali hotel je najljepši na primorju.

  • Mikelo je super. Učinjen je prema svakome. A što ćemo, svako se snašao kako je umio i znao. I prave odlične kolače i torte. Što jes jes, najbolji je DPS.

  • Slazem se sa vama. I jedini pusta krstenu muziku, to je jedino mjesto gdje se moze izac i popit kafa na mir u ovom nasem jadnom gradu!

  • E moj Kiko…Pitaj ove iz Cezara ,đe su im nove garniture…i što su sve lijepo spakovali ovi policijoti…nema šale sa njima…meni je žao ovih što nemaju para,ali ovih što stalno kukaju ,a ovamo u bjesna kola i bijele mobilje,nije nimalo…znam da se može platiti sve samo da se primoraju ovi što su JAKI…(na viku)

 6. Vrijeme je bilo da se nešto preduzme.Više i ptičice na grani vide ovu sramotu i divljanje svakakvih kafedžija (čast izuzecima),a žrtve su naravno neposredni stanovnici Starog Grada.Ne samo da su oni oštećena strana već sada i vidimo da i Opštinu ne poštuju a i kako bi kada su naučeni 20-tak godina da rade šta hoće i kako hoće.Stanovnici su već oguglali debelo na svakakvu skalameriju po zarobljenim pjacama i pjacetama pa okreću glavu stideći se tuđe nekulture i cirkusa.Hvala bogu da se rukovodstvo Opštine sjetilo i angažovalo najsposobnijeg čovijeka naravno gospodina Vučinovića.Nadamo se da će i dalje biti ovakvih i još viših akcija za spas ugleda ovog napaćenog grada, a ostaviti turistima prostora da kulturno posjećuju nas i vjekovni grad u nezagađenoj tišini i čistoti koju oni nesumljivo znaju poštovati i zapamtiti !!!

  • E bratski Miško bi se prosšrio i do Bajove kule da može a more bit koliko mi se para i do Ulcinja. Samo da mu neko izda DO ZVO LICU.

  • Ili ja dobro ne čujem, ili majstor Miško za sve kotorske fešte pušta srbijanske narodjake; Cecu, Mecu, i ostalu decu! Čuo sam i za Novu godinu turbo folk melos! A može bit da sam izćućao?!

 7. Nekima niko ništa ne može jer kafedžije vladaju Kotorom odavno.Krenula su neka nova pravila gospodo što bi sve od grada a ništa gradu!

  • Koliko su zaradili od programa i fešta ? Blago nebesko i još im se kriva . e Boga mi nije lako izgubit to što se olako na noć skine.
   Dosta je više kajmaka njima .
   Su čim su grad oni to zadužili, sa ludilom od krikova i dernjavom do zore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].