Komunalci za fešte obećavaju čistoću i red

0
Kotor

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Drevni grad pulsira pretprazničnom atmosferom uz programe “Od Božića do Božića” koji će, uz doček Nove godine pod otvorenim nebom, okupiti veliki  broj gostiju.

Komunalne službe, prema riječima direktora kotorskog Komunalnog preduzeća Zorana Mrdaka, spremno dočekuju fešte uz pojačana dežurstva i aktivnosti koje su u toku.

“Uređene su zelene površine, a planirano je i pranje grada koji se u zimskom periodu ne pere, ali s obzirom na očekivani priliv gostiju za praznike, biće organizovano i pranje, posebno nekih djelova grada koji su najkritičniji. Nakon novogodišnjih praznika stari grad ponovo će se oprati”, rekao je Mrdak.

Komunalno će o svom trošku dati maksimalan doprinos Novogodišnjim i Božićnim praznicima i neće koristiti mogućnosti Uredbe o održavanju čistoće koja predviđa dodatna plaćanja i ugovore.

Velika pažnja je posvećena rasporedu kontejnera i uređenju kontejnerskih mjesta.

Međutim, i pored svega veliki su problemi, posebno u Perastu gdje u posljednjih deset dana komunalci vade kontejnere iz mora što je, uz paljenje kontejnera specijalitet vandala.

Takođe će se dodatno očistiti i pokositi djelovi prilaznih, magistralnih puteva Kotoru,  kako bi svi koji dođu ovih dana u Kotor ponijeli lijepe utiske, kazao je Mrdak za Skala radio.

On je podsjetio i na završetak projekta kompostiranja i primarne selekcije otpada od strane EU u iznosu od 430 hiljada eura.

Ovih dana Komunalno preduzeće, koje je lider ovog projekta sa komunalnim preduzećima Budve, Tivta i Herceg Novog, očekuje isporuku opreme.

Mrdak apeluje na građane, a posebno mlade,  da budemno pravi domaćini i na civilizovan način u veselju i s mjerom ispratimo staru i dočekamo Novu godinu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].