Kolo kolo naokolo, vilovito, napleteno, navezeno

0
Crnogorski oro Folklornog ansambla "Nikola Đurković" iz Kotora

Peđa Šušić

Peđa Šušić

Na veliko kolo za Novi Sad u četvrtak 1. oktobra kreću folkloraši ansambla “Nikola Đurković” iz Kotora, koji će učestvovati u obaranju Ginisovog rekorda za najveće kolo na svijetu.

Odabrani učesnici, njih 30, iz kotorskog Folklornog ansambla biće sastavni dio ove manifestacije, čiji je cilj obaranje Ginisovog rekorda, objašnjava za Skala radio Peđa Šušić, izvršni direktor i koreograf ansambla.

Riječ je o sinhronizovanom kolu za koje je trenutno oko 15 hiljada prijavljenih učesnika.

Već sljedeće sedmice Folklorni ansambl “Nikola Đurković“, na poziv opštine Erdut, putuje za Slavoniju gdje se od 9. do 11. oktobra u ovom gradu održava međunarodna kulturna i turistička manifestacija pod nazivom “Gužvarijada“ i sajam starih zanata i običaja.

Naši folkloraši su učesnici velike folklorne smotre koja se dešava u okviru pomenute manifestacije.

Put i turneje se nastavljaju krajem oktobra, kada mlađe selekcije odlaze na “Jahorina festival“ koji će se održati u Sarajevu na kome učestvuje preko 20 ansambala.

Nakon napornih proba i kontinuiranog rada, ono što je najveća nagrada za folkloraše su turneje i gostovanja, kazao je Šušić i naglasio da je osim zadovoljstva, njihova osnovna poruka prezentacija i njegovanje naših vrijednosti i folklora kao tradicionalne umjetnosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].