“Kokot” na brojnim festivalima dokumentarnog filma

0

Film “Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota” našeg sugrađanina Vladimira Perovića, u produkciji CZK TIVAT, uvršten je u zvaničnu takmičarsku selekciju svjetskog festivala, konferencije i marketa dokumentarnog filma HOT DOS u Torontu – Kanada, javljaju Skala radiju iz tivatskog Centra za kulturu.

Američki i kanadski festivali zahtijevaju drugačije tehničke formate od naših, evropskih. Većinom traže visoke kotizacije, i manje su naklonjeni poetskom i meditativnom stilu, posebno onom bez izgovorene riječi komentara, naracije ili intervjua, kakav je “Kokot”.

S obzirom na sve to, autor Vladimir Perović i producent Centar za kulturu Tivat smatraju velikom čašću i poziv na predselekciju i oslobađanje od kotizacije i konačno uvrštavanje njihovog filma u festival koji, u okviru jedanaest festivalskih dana, prikaže po pravilu preko 170 dugomeražnih, srednjemetražnih i kratkometražnih filmova iz čitavog svijeta.

Film je ovih dana dobio i poziv iz Holandiji, da u novembru bude prikazan u okviru 6. festivala “Istočne komšije” (Eastern Neigbhours)  u Utrehtu.

Prije toga, u februaru je bio u Mumbaju (Indija), kao dio specijalnog programa “Balkanski paket” (Balkan Package); početkom marta na 10. međunarodnoj reviji “Dokument 12” u Vranju; sredinom marta, u zvaničnoj selekciji DEF (Dani etnografskog filma) u Ljubljani; a krajem maja i početkom juna učestvovaće u takmičarskoj sekciji 7. festivala ekološkog filma u Tikocinu – Poljska.

Do sada “Kokot” je bio učesnik preko 30 evropskih i svjetskih festivala dokumentarnog filma i dobitnik 6 značajnih nagrada.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].