Kod ljekara sa ličnom do kraja godine

0

 

Novi nacionalni identifikacioni dokument (NID) trebalo bi da zamijeni ostala dokumenta, između ostalog i zdravstvene knjižice.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Sead Čirgić kazao je za TVCG da bi kod ljekara sa ličnom kartom građani trebalo da idu od kraja ove godine.

“Završen je tenderski postupak čitača koje je neophodno instalirati na svim lokacijama u zdravstvenom sistemu, kojih ima oko 1500. Rok isporuke čitača je mjesec dana i vjerujem da će zdravstveni sistem usjeti da se obezbijedi sa tim čitačima”, kazao je Čirgić.

Novim dokumentom biće pojednostavljen pristup platformi eZdravlje (ezdravlje.me).

“To su mogućnosti koje pruža nacionalni identifikacioni dokument i već se radi na tome. Očekujemo da se završi razvoj sistema koji je u nadležnosti Ministarstva jave uprave, što je opet preduslov da bi to moglo da zaživi, da se sa ličnom kartom može pristupiti svim servisima u roku od jedne sekunde”, istakao je Čirgić.

Takođe, cilj je da se spriječi zloupotreba dokumenata.

“Prije svega, nacionalni identifikacioni dokument pruža veću sigurnost podataka za osiguranike i bolju kontrolu tih podataka. Mnoge stvari će biti uređenije”, naveo je Čirgić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].