Ko to tamo zbori

0
mr Jovan Jovica Martinović

Jovica Martinović

Jovan Martinović

Kontrolom turističke inspekcije ustanovljeno je da svi turistički vodiči u Kotoru posjeduju licencu za rad.

Znanjem i zvanjem oni odgovaraju poslu koji rade, predstavljajući prve ambasadore naše zemlje u kontaktu sa turistima, kako nam je kazao Jovan Martinović, predsjenik Udruženja vodiča Kotora i Tivta.

Problem su pojedini vodiči iz nekih zemlja kao što su Albanija, Bugarska, Češka, Rusija, koji nerijetko turiste uvode na mala vrata, to jest južnim gradskim vratima u stari kotorski grad, izbjegavajući da plate turističku taksu.

Takođe je uočeno da oni nemaju istaknutu licencu za rad koja mora biti vidna, kazao je Martinović Skala radiju.

Stoga bi turistička inspekcija svakodnevno trebala biti prisutna, gdje se rijekom slivaju brojne izletničke grupe koje brodovima i turističkim autobusima dolaze u obilazak starog grada.

Ne zna se što i za čiju korist turistički vodiči tumače kada su u pitanju istorijske i kulturne vrijednosti starog Kotora, podsjetio je Martinović, a našim stručnim vodičima uzimaju kruh, kazao je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].